MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Κιμαδόπιτα με φύλλο από την food blogger Nikis_food

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κιμαδόπιτα, που μπορείτε να την ετοιμάσετε πολύ γρήγορα για να την απολαύσετε.

Monopoli Team

Υλικά
  • 1 κιλό κιμά
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
  • Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 6 μανιτάρια λευκά
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασιού σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Λίγο νεράκι
  • Λίγο τριμμένο τυρί (ότι σας αρέσει)
  • 1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη
  • 1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Λίγο ζάχαρη
  • Πάπρικα μισή κ.γ
  • Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά σας με το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας.. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Μόλις το κρεμμύδι σας καραμελώσει, προσθέστε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό τον χυμό ντομάτας και βράστε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σας.
Σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει πρώτα καλά, στρώστε το πρώτο φύλλο. Λαδώστε το με το πινέλο και βάλτε από πάνω ακόμη ένα φύλλο. Λαδώστε το και αυτό με το πινέλο και βάλτε το ξανά από πάνω, μέχρι να δημιουργήσετε έναν πάτο με 4 φύλλα.
Έπειτα βάλτε από πάνω τον κιμά και τριμμένο τυρί.Βάλτε από πάνω άλλα τρία φύλλα που δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο σουσάμι.

Ψήστε στις αντιστάσεις για περίπου 30 με 40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε κομμάτια και απολαύστε τη.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food ΕΔΩ

Περισσότερα από The Art of Life