Zebra Cake από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο, γευστικό, εύκολο και αφράτο κεικ για να φτιάξετε και να εντυπωσιάσετε
• 4 αυγά
•200 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού
• 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο
ΕκτέλεσηΡίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 4 λεπτά. Έπειτα, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε σε ένα μπολ το ένα μέρος και το δεύτερο στον κάδο όπως είναι. Ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο, χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε εναλλάξ τα μείγματα. Με μια κουτάλα, πρώτα λευκό και πάνω στο λευκό, το μείγμα με το κακάο. Αυτό θα γίνει μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη στο σερβίρισμα.
Σημείωση: Εάν δείτε ότι το σκούρο μέρος (αυτό με το κακάο) γίνεται πιο πηχτό, ρίξτε λίγο γάλα για να το αραιώσετε). Το φλιτζάνι του τσαγιού που μετράω είναι περίπου 200 ml.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.