MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm

Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

Monopoli Team

Υλικά
  • 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
  • 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.

Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!

Περισσότερα από The Art of Life