CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.
Monopoli Team
15.10.2019
Υλικά
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
«Δε θα ζήσεις ποτέ, αν ψάχνεις να βρεις το νόημα της ζωής»: Όσα μας έμαθε ο Αλμπέρ Καμύ για τη ζωή
Street food, brunch ή fine dining; Στέκια που ξεχωρίσαμε το 2024
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις: Πώς θα περάσουμε το τριήμερο των Θεοφανείων στην Αθήνα
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην πόλη το τριήμερο των Θεοφανείων
Ανατροπές της νύχτας: Μια παράσταση-βιωματική εμπειρία σε σκηνοθεσία Χάρη Πεχλιβανίδη στο Θέατρο ΕΜΣ
Στον Σταυρό του Νότου, η Παυλίνα Βουλγαράκη στήνει τη δική της μπουάτ
Κοινός τόπος: Έκθεση αφιερωμένη στο πολυδιάστατο έργο του Γιώργου Δουατζή στο Λόφος art project
46 & Σέξυ: Ο Θανάσης Αλευράς στο VOX, με νέα μουσικοσατιρική παράσταση