CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

Monopoli Team
15.10.2019
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Michael Kiwanuka: Ο πρωτοπόρος της σύγχρονης soul το καλοκαίρι στο Ηρώδειο
Armin Van Buuren και Boris Brejcha οι πρώτοι headliners του Primer Music Festival 2025
Πώς τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στην ψυχική υγεία και ευημερία των νέων
Μ. Τρίτη: Πέντε ιστορικοί, κατανυκτικοί ναοί για να ακούσετε το Τροπάριο της Κασσιανής
Γράμμα στον Πατέρα, του Φραντς Κάφκα από την ομάδα Αbnormal στο H.ug
Mondus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε, του Αντώνη Διαμαντή στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Ιδέες και περιστατικά: Αναδρομική έκθεση του Μπάμπη Ρετζεπόπουλου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
«Για λόγους δημόσιας τάξης», απαγορεύονται οι συναυλίες στα Εξάρχεια
Η Σκύλα, του Georges de la Fouchardiere στο Θέατρο Αλκμήνη
Η κίτρινη ταπετσαρία, της Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν στο Θέατρο Αλκμήνη