MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι από τη food blogger evicita

Νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Monopoli Team

Τη συγκεκριμένη συνταγή την αγαπώ για δύο λόγους! Πρώτον, γιατί είναι μαμαδίστικη και δεύτερον γιατί όλα γίνονται με ένα κεσεδάκι γιαουρτιού! Έχει τόσο ωραία και αφράτη ζύμη που δεν μένω μόνο στη γέμιση με τυρί. Ενίοτε, βάζω λουκάνικο ή κασέρι. Είναι διαχρονική συνταγή και πάντα θα βρεις ένα τέτοιο τυροπιτάκι στο σπίτι μου! Είναι συνταγή που δεν βαριέσαι ποτέ!

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 40 κομμάτια)

Για τη ζύμη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό (κατά προτίμηση αυτό με την πέτσα)
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ)
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 700γρ περίπου αλεύρι τα για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι,το σπορέλαιο, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι στο μείγμα με το γιαούρτι. Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ωρίτσα.

Για τη γέμιση

Θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό. Κόβουμε με κουπ πατ στρόγγυλα, βάζουμε τη γέμιση στο  ένα ημικύκλιο, βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και καπακώνουμε για να κλείσει και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι.Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.σ. νερό. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν!

Δείτε περισσότερες συνταγές από την evicita εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life