CHEF'S TIPS
Κιμάς από φακές, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters
Ένας απροσδόκητος, εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές!
Monopoli Team
31.10.2019
Υλικά
- 250 γρ. φακές
- 140 γρ. κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. καρότο
- 50 γρ. πιπεριά
- 2 φλ. νερό
- 500 γρ. ντομάτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
- αλάτι κ πιπέρι
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες.
Καλή σας απόλαυση!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξεκινά το 28ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy