MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Κιμάς από φακές, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters

Ένας απροσδόκητος, εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές!

Monopoli Team

Υλικά
  • 250 γρ. φακές
  • 140 γρ. κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. καρότο
  • 50 γρ. πιπεριά
  • 2 φλ. νερό
  • 500 γρ. ντομάτα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
  • αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες.

Καλή σας απόλαυση!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές