CHEF'S TIPS
Ανάποδη μηλόπιτα από τη food blogger Nikis_Food
Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μηλόπιτα, με έντονη μυρωδιά και γεύση!

Monopoli Team
14.11.2019
A
A
Υλικά για το κέικ
Εκτέλεση
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 125 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά ? 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ μπεικιν παουτερ
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 μήλα πράσινα σε λεπτές φέτες

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και συνεχίζουμε με τα αυγά .
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα τη κανέλα το μπεικιν παουτερ και στο τέλος το αλεύρι με την βανίλια.
Στην βάση ενός στρογγυλού σκεύους τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
Συνεχίζουμε με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε η ζάχαρη άχνη η με γλάσο που έχουμε φτιάξει εμείς..
Υ.Γ εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινα μήλα ?
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food ΕΔΩ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ: Μια παρωδία από τη Σοφία Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης