CHEF'S TIPS
Ανάποδη μηλόπιτα από τη food blogger Nikis_Food
Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μηλόπιτα, με έντονη μυρωδιά και γεύση!
Monopoli Team
14.11.2019
Υλικά για το κέικ
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 125 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά ? 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ μπεικιν παουτερ
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 μήλα πράσινα σε λεπτές φέτες
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και συνεχίζουμε με τα αυγά .
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα τη κανέλα το μπεικιν παουτερ και στο τέλος το αλεύρι με την βανίλια.
Στην βάση ενός στρογγυλού σκεύους τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
Συνεχίζουμε με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε η ζάχαρη άχνη η με γλάσο που έχουμε φτιάξει εμείς..
Υ.Γ εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινα μήλα ?
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Σταμάτης Κραουνάκης φέρνει «Τ’ Αηδόνια Του Χειμώνα» στο Άλσος
Ο Ορέστης Ντάντος κυκλοφόρησε έναν δίσκο για όλα τα “μοναχοπαίδια” της ζωής
Στην κορυφή το κόσμου, εκεί να με πας: Η νέα παράσταση της Ειρήνης Φαναριώτη στο Θέατρο Αργώ
Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται: Η νέα παράσταση των Seven Sisters σε κείμενα Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο 104
Jazz στο Μουσείο: Dimitri & Nestor Vassilakis στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Φάντασμα στη Μηχανή: Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει στο κοινό τους ιστορικούς του χώρους για μια ξεχωριστή δράση
Ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντά ξανά την Ελεονώρα Ζουγανέλη και την Ηρώ Σαΐα για μία συναυλία στο Παλλάς
Η ultra-premium τεκίλα Cincoro έκανε το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά
Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου: Διαθέσιμες online οι βραβευμένες ταινίες της φετινής διοργάνωσης
Παραμονή Χριστουγέννων στο MEGA με την Άννα Βίσση