MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Ανάποδη μηλόπιτα από τη food blogger Nikis_Food

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μηλόπιτα, με έντονη μυρωδιά και γεύση!

Monopoli Team

Υλικά για το κέικ
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  •  125 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά ? 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 κ.γ μπεικιν παουτερ
  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ κανέλα σκόνη
  • 1 βανίλια

Υλικά για τα μήλα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 2 μήλα πράσινα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και συνεχίζουμε με τα αυγά .
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα τη κανέλα το μπεικιν παουτερ και στο τέλος το αλεύρι με την βανίλια.
Στην βάση ενός στρογγυλού σκεύους τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα και το ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
Συνεχίζουμε με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε η ζάχαρη άχνη η με γλάσο που έχουμε φτιάξει εμείς..

Υ.Γ εννοείται ότι αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινα μήλα ?

Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food ΕΔΩ

Περισσότερα από The Art of Life