CHEF'S TIPS
Αρωματικό ρυζόγαλο από τη food blogger PanDora’s Kitchen
Η συνταγή περιέχει σαλέπι που το κάνει ακόμη πιο αρωματικό και γεμίζει την κάθε κουταλιά με μνήμες ανατολής.
Monopoli Team
15.11.2019
Η συνταγή
- 1lt γάλα 3.5%
- 500ml νερό
- 200gr ζάχαρη
- 240gr ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιά της σούπας σαλέπι
- 2 κουταλιές της σούπας caster powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Κανέλα για γαρνίρισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συχνά το γάλα για να μην κολλήσει. Όταν βράσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να φαίνεται το ρύζι και έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σαλέπι και το caster powder χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να πήζει. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Έπειτα σερβίρουμε σε μπολάκια το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε ψυγείο.
Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: Instagram, Facebook, Blog
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην TV
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 28-29 Δεκεμβρίου 2024
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην πόλη το τελευταίο ΣΚ του 2024
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον θρύλο της techno, Len Faki, στο Oddity Club
Το Rockwave Festival γιορτάζει την επιστροφή του Ticket House με ένα μεγάλο πάρτι
Down Lip Festival: Afrodyssey Orchestra, MC Yinka, Los Tre και Mode Plagal στο Piraeus Club Academy
Ο Héctor Oaks έρχεται στην Αθήνα και ξέρουμε τι θα κάνεις την τελευταία Κυριακή του 2024
«Η βεγγέρα της Ελένης»: Η Ελένη Βιτάλη & οι Τζουμ στο Θέατρο Άλσος
Ρεύμα: Ποιες ώρες θα ισχύει το νέο μειωμένο τιμολόγιο