CHEF'S TIPS
Αρωματικό ρυζόγαλο από τη food blogger PanDora’s Kitchen
Η συνταγή περιέχει σαλέπι που το κάνει ακόμη πιο αρωματικό και γεμίζει την κάθε κουταλιά με μνήμες ανατολής.
Monopoli Team
15.11.2019
Η συνταγή
- 1lt γάλα 3.5%
- 500ml νερό
- 200gr ζάχαρη
- 240gr ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιά της σούπας σαλέπι
- 2 κουταλιές της σούπας caster powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Κανέλα για γαρνίρισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συχνά το γάλα για να μην κολλήσει. Όταν βράσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να φαίνεται το ρύζι και έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σαλέπι και το caster powder χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να πήζει. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Έπειτα σερβίρουμε σε μπολάκια το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε ψυγείο.
Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: Instagram, Facebook, Blog
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Pizza Man, σε σκηνοθεσία Όλγας Τζωρτζ στο Θέατρο Άβατον
Λιουμπλιάνα: Η μικρή πρωτεύουσα με τη μεγάλη ομορφιά
Πώς να ενισχύσεις τον όγκο και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σου, χωρίς fillers
Επίσημη πρεμιέρα για τη «Λυσσασμένη γάτα» στο θέατρο Αθηνά
Φονικό στα Σκοτεινά, του Torben Betts στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Oasis: Πόσα θα «πιάσει» το χειρόγραφο με τους στίχους του Wonderwall
5 baggy τζιν παντελόνια για cool & στιλάτα σύνολα
Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη: O μονόλογος με τον Μάνο Καρατζογιάννη επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός
Όταν το Σώμα Αφηγείται: Το Bodyterranean 2.0 στο Ωδείο Αθηνών
Σε επαναλειτουργία το 2025 η Συλλογή Frick στη Νέα Υόρκη