MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Coldplay: Τέλος στις περιοδείες αν βλάπτουν το περιβάλλον

Τέλος βάζουν στις περιοδείες τους οι Coldplay, μέχρι να γίνουν «περιβαλλοντικά βιώσιμες».

Monopoli Team

Οι Coldplay αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους δίσκου, λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι συναυλίες τους απέναντι στο περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Με τόνους πλαστικού και χαρτιού να σπαταλώνται καθημερινά για υπηρεσίες όπως ροφήματα και εισιτήρια, μολύνοντας και ρυπαίνοντας θάλασσα, ουρανό και γη, το βρετανικό συγκρότημα δεσμεύτηκε να βρει τον τρόπο να αλλάξει όλο αυτό, έτσι ώστε η περιοδεία τους να είναι carbon neutral, να μην αφήνει δηλαδή κανένα απολύτως βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

«Παίρνουμε τον χρόνο μας για να δούμε πώς η περιοδεία μας μπορεί να έχει ενεργά ευεργετικό χαρακτήρα», δήλωσε στο BBC News ο αρχηγός του συγκροτήματος Κρις Μάρτιν.

«Όλοι μας πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε την δουλειά μας», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το συγκρότημα επιθυμεί οι μελλοντικές του περιοδείες «να έχουν έναν θετικό αντίκτυπο».

Το συγκρότημα ταξίδεψε για τελευταία φορά ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της περιοδείας του «A Head Full of Dreams», πραγματοποιώντας 122 συναυλίες σε τέσσερις ηπείρους, το 2016 και 2017.

«Η επόμενη περιοδεία μας θα είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή της τελευταίας από περιβαλλοντικής πλευράς. Θα απογοητευτούμε αν δεν είναι κλιματικά ουδέτερη», δήλωσε ο Μάρτιν.

Η βρετανική μπάντα βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ιορδανία, για δύο συναυλίες, οι οποίες θα μεταδοθούν live στο YouTube, ενώ επιστρέφοντας στη Βρετανία θα πραγματοποιήσουν μία συναυλία για τους φανς τους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, στις 25 Νοεμβρίου. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία αυτή θα διατεθούν σε μια περιβαλλοντική ΜΚΟ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του
Μουσικά Νέα
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό: Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας
Μουσικά Νέα
Η Καμεράτα ερμηνεύει τον “Εσπερινό” του Μοντεβέρντι στο Μέγαρο
Έξοδος
Νίνα Λοτσάρη – Rosanna Mailan στο Baraonda Music Hall
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Η Patti Smith για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μουσικά Νέα
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού