MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Chef’s Tips

Χούμους πράσινης φάβας από την Food Blogger Αγγελική Σπανού

Η προληπτική διατροφή σε όλο της το θρεπτικό μεγαλείο !

Monopoli Team

Χούμους πράσινης φάβας με ηλιοσπορους και ταχίνι ολικής άλεσης, με σαλάτα φασολιών, λούπινα, μυρωδικά, κόκκινη πιπεριά και αβοκάντο.

Η Θρέψη που προσφέρει το πιάτο είναι υψηλής διατροφικής αξίας με πλήρη φυτική πρωτεΐνη από τον αρακά της πράσινης φάβας, τα όσπρια και τα λούπινα, ένας καρπός που ευδοκιμεί στην Πελοπόννησο, με περίπου 33 γρ πρωτεΐνη ανα 100 γρ!

Το ψωμί Ζέας σε συνδυασμό με τα όσπρια δημιουργούν την πλήρη φυτική πρωτεΐνη. Τα σωστά λιπαρά από το αβοκάντο, τον ηλιόσπορο, το ταχίνι και το ελαιόλαδο σφραγίζουν την διατροφική αξία αυτού του πιάτου, περνώντας το στην ιστορία! Επιπλέον Κάλιο και βιταμίνη C από το αβοκάντο και την πιπεριά αντίστοιχα.

Υλικά
  • 1 κούπα πράσινη φακή
  • 1/4 κούπας ηλιόσποροι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 tsp αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1/2 tsp φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1/2 tsp κύμινο, 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 tbsp ταχίνι ολικής ή αμυγδαλοβούτυρο

Για την σαλάτα:
  • 1/2 αβοκάντο,
  • 1/2 κούπα βρασμένα φασόλια χάντρες,
  • λίγο φρέσκο βασιλικό,
  • 1/4 κούπας λούπινα,
  • 1 φέτα πιπεριά φλωρίνης.

Οδηγίες:

Βράζουμε την φάβα με 2 κούπες νερό, αλάτι & πιπέρι για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε την φάβα στον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλεντερ με λίγο νερό από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε σε μπολ τα λούπινα, το αβοκάντο, τα φασόλια χάντρες, την πιπεριά και τον βασιλικό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και προσθέτουμε στην φάβα μας. Απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμί.

Δείτε συνταγές της food blogger, Αγγελικής Σπανού εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life