MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Τούρτα Στρατσιατέλα χωρίς ψήσιμο, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters

Μια συνταγή, για ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό, για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Monopoli Team

Υλικά (για την βάση)
  • 225 γρ. χουρμάδες
  • 125 γρ. βρώμη
  • 105 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 1/2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά (για την γέμιση)
  • 220 γρ. κάσιους ωμά
  • 125 γρ. μπανάνα
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90+10 γρ. σοκολάτα, ξυσμένη

Εκτέλεση

Για την βάση: Μουλιάζετε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Αλέθετε τα αμύγδαλα με την βρώμη να γίνουν σκόνη. Μετά στραγγίζετε τους χουρμάδες και τους χτυπάτε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτετε το μείγμα της βρώμης και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Βάζετε σε μια πιατέλα ένα τσέρκι και αδειάζεται το μείγμα. Το στρώνετε με τα δάχτυλα ώστε να σχηματιστεί η βάση. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο.

Για την γέμιση: Μουλιάζετε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Κατόπιν τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την σοκολάτα) και χτυπάτε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνετε και τα 90 γρ. σοκολάτας και τα ενσωματώνετε με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση: Απλώνετε την γέμιση στην παγωμένη βάση. Την ισιώνετε με μια μαρίζ και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Βάζετε το γλυκάκι στο ψυγείο να σφίξει. Την επομένη μέρα είναι έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life