Που Πας Καλέ μου Λουστράκο, του Κωστή Γωγιού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η μουσική παράσταση «Που Πας Καλέ μου Λουστράκο» επιστρέφει, από τις 13 Ιανουαρίου 2020, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε ιδέα – σύλληψη Παύλου Λάμπρου, κείμενα Κωστή Γωγιού και σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.
Η παράσταση «Που Πας Καλέ μου Λουστράκο», σε ιδέα – σύλληψη Παύλου Λάμπρου, κείμενα Κωστή Γωγιού και σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη επιστρέφει, από τις 13 Ιανουαρίου 2020 και κάθε Δευτέρα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
«Που Πας Καλέ μου Λουστράκο»: Το έργοΤι συμβαίνει όταν δύο wanna be ραδιοφωνικοί παραγωγοί πιάνουν τα μικρόφωνα; Η είδηση και η καθημερινότητα μπερδεύονται. Το on air και το off air σε ένα γλυκό αλαλούμ. Ακούγονται αυτά που δεν πρέπει να ακουστούν και τα σημαντικά γίνονται μουσική. Από την είδηση της τελευταίας στιγμής μέχρι την διαδρομή Παγκράτι – Κολιάτσου. Όλα στην ατζέντα τους. Η συνέντευξη και ο καλεσμένος, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θα σταθούν; Θα ρωτήσουν αυτά που πρέπει; Θα τραγουδήσουν παρέα; Κι οι ακροατές – θεατές, που με τα κινητά τους και τα μηνύματα τους μπορούν να επέμβουν, να σχολιάσουν, να ανατρέψουν τα πάντα. Πόσο έτοιμοι είναι να το διαχειριστούν;
«Που Πας Καλέ μου Λουστράκο». Μια παράσταση new media για το πιο αγαπητό μέσο, το ραδιόφωνο και ό,τι συμβαίνει αλλά δεν βγαίνει ποτέ ή σχεδόν ποτέ στον αέρα. Ο Κωστής Καπελώνης, με άγνοια κινδύνου, δέχεται να σκηνοθετήσει αυτή την ανατρεπτική παράσταση. Ο Αλέξανδρος Καναβός κι η Παναγιώτα Χαϊδεμένου, σε ρόλους ραδιοφωνικών παραγωγών, όχι και τόσο κόντρα ρόλος από τους ίδιους. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει, Chiribim Chiribom κι ο Θεός βοηθός. Ο Χρήστος Θεοδώρου που με το πιάνο του προσπαθεί να σώσει καταστάσεις. Κι ο καλεσμένος έκπληξη… Που πας καλέ μου Λουστράκο;
Μια παράσταση διαφορετική, για τους λάτρεις του ραδιοφώνου, της μουσικής αλλά και του θεάτρου.
Κάθε Δευτέρα με διαφορετικό καλεσμένο. Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 καλεσμένος στην παράσταση «Που Πας Καλέ μου Λουστράκο» θα είναι ο Λάκης Παπαδόπουλος.
«Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε ως Dragon στην εφηβεία κι αργότερα “ανέβασε τα ρεβέρ” και μας συστήθηκε διαφορετικά.
Ένας καλλιτέχνης που δύσκολα χαρακτηρίζεις μουσικά καθώς με ευκολία μπορεί να κινηθεί από το ροκ μέχρι το λαϊκό. Από τα πρώτα δειλά μουσικά βήματα της δεκαετίας του ’60 στην δεκαετία του ’80 που τον ανέδειξε, πολυπράγμων συνθέτης, με πάρα πολλές συμμετοχές ως ερμηνευτής και δεκάδες άλμπουμ που υπογράφει ως συνθέτης αλλά κι αρκετούς προσωπικούς δίσκους.
Ένας άνθρωπος που αρνείται τις ταμπέλες είτε στη μουσική είτε στη ζωή, που είναι αναγνωρίσιμος από την πρώτη νότα, που προτιμά να τραγουδούν άλλοι κι όχι ο ίδιος τις συνθέσεις του και που χτυπά πάντα στο συναίσθημα, είτε με χαρούμενα, είτε με ερωτικά ή με κοινωνικά θέματα. Ένας συνθέτης που από τότε που αποφάσισε να ανεβάσει ψηλά τα ρεβέρ του ανέβασε λίγο ψηλότερα και τον πήχη της Ελληνικής μουσικής.»
Παύλος Λάμπρου