MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Σπανακόπιτα και τυρόπιτα από τη food blogger Marysgramm

Δείτε πώς να φτιάξετε νόστιμη σπανακόπιτα και τυρόπιτα, μέσα σε λίγο χρόνο!

Monopoli Team

Υλικά για τη σπανακόπιτα
  • 400 γρ σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο καλά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο και βρασμένο σε λίγο νερό για 5 λεπτά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτα χοντροκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Υλικά για την τυρόπιτα
  • αυγό
  • Φέτα χοντροκομμένη

Για τα φύλλα: 1 πακέτο φύλλα κρούστας

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάξτε το μείγμα για την σπανακόπιτα, βάλτε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Για την τυρόπιτα, σπάστε την φέτα με το χέρι σας και ρίξτε μέσα 1 αυγό, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πάρτε το φύλλο μπροστά σας, λαδώστε με ελαιόλαδο, βάλτε κατά μήκος γέμιση με σπανάκι ή με τυρί και τοποθετήστε τα σε ταψάκι που πρώτα έχετε βάλει ελαιόλαδο. Εγώ έβαλα εναλλάξ, σπανακόπιτα και στην συνέχεια τυρόπιτα μέχρι να γεμίσει το ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά. Αν θέλετε πασπαλίστε με σουσάμι, αφού πρώτα έχετε λαδώσει τα φύλλα από πάνω.

Περισσότερα από Chef's Tips