Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα του Lollo’s στην Αντίπαρο το 2008, ο Αντώνης Ζωγράφος, η Όρσα Ρεμπούσκου και το ζευγάρι Ιταλών Sabrina Ciapelloni και Stefano Gentilli, αποφασίζουν να ανοίξουν το Lollo’s Atene, στο Χαλάνδρι.
Το μαγαζί στεγάζεται σε μία μεταπολεμική μονοκατοικία των 50’s, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου. Οι ιδιοκτήτες έβαλαν τη δικιά τους σφραγίδα δημιουργώντας έναν χώρο ιδιαίτερης αισθητικής, ευρυματικό φωτισμό και λιτή διακόσμηση. Η κουζίνα διαχωρίζεται από τον χώρο των τραπεζιών με μια τζαμαρία που επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν την ετοιμασία των πιάτων με τον συντονισμό του Stefano Gentili.
Το μενούΗ πίτσα του «Lollo’s» προέρχεται από την παραδοσιακή ρωμαϊκή συνταγή της πίτσας, η οποία παρασκευάζεται από βιολογικά ιταλικά άλευρα και ωριμάζει για 36 ώρες. Έχει ωοειδές σχήμα και είναι μια πλατιά πίτα ψημένη σε ξυλόφουρνο. Η χειροποίητη Focaccia αποτελεί απαραίτητο γευστικό ξεκίνημα ενώ από το μενού δε λείπουν τα χειροποίητα ζυμαρικά.
Ο κατάλογος του «Lollo’s» περιλαμβάνει: τα ορεκτικά piccantes με πλήθος επιλογών (και χορτοφαγικές επιλογές), πάνω από 40 πίτσες με δημιουργικούς συνδυασμούς υλικών (Pinse), χειροποίητες πάστες τόσο σε κλασικό ιταλικό μοτίβο όσο και για πιο ιδιαίτερα γούστα, μια σειρά από χειροποίητα γλυκά (Dolci) και ένα ποιοτικό blend ιταλικού espresso.
Φεύγοντας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο ιταλικό έδαφος. Ένα ταξίδι με γευστικές αναμνήσεις που δύσκολα θα ξεχασθούν.
Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801040 | Instagram