Red Velvet pancakes με παντζάρι από τη food blogger Εμμανουέλα Κόκκαλη
Φτιάξτε γρήγορα και με απλά υλικά ένα βουνό από pancakes, σαν αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες των brunchάδικων!
- 250 γρ. φαρίνα
- ξύσμα από 1 λεμόνι + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- 3-4 κρυσταλλάκια μαστίχας κοπανισμένα
- 50 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
- 150 γρ χυμό παντζαριού (βρασμένο και χτυπημένο στο μπλέντερ μαζί με λίγο γάλα)
- 150 γρ φρέσκο γάλα (ή λίγο παραπάνω, αν βγει πολύ σφικτός ο χυλός)
- 1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 αβγό
- γιαούρτι, φρούτα και μέλι για το σερβίρισμα
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτει μέσα το αβγό χτυπημένο, ελαιόλαδο και τον χυμό παντζαριού. Ενώνουμε όλα αυτά τα υλικά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα, και ενσωματώνουμε. Κρατάμε για το τέλος το γάλα, και το ρίχνουμε λίγο-λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα ρευστό χυλό, σαν του κέικ. Αν είναι πολύ σφικτός ο χυλός, θα βγουν πολύ σφικτά και τα pancakes, δεν είναι τόσο κακό, είναι θέμα προτίμησης.
Διαλέγουμε ένα καλό, αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε μια σταγόνα λάδι. Ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από το μίγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1-2′ κι από τις 2 πλευρές. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες η επιφάνεια τού χυλού, τότε είναι έτοιμο το pancake για να το γυρίσετε να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
Βρείτε την Εμμανουέλα και στο Instagram.