Τράιφλ με φράουλες και κρέμα λευκής σοκολάτας από τον food blogger The Hungry Bites
Είναι εύκολο, σερβίρεται σε ατομικά ποτήρια και ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας και φράουλας θα σας ενθουσιάσει!
- 2 κούπες κατεψυγμένες φράουλες ψιλοκομμένες
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ανάμικτα κόκκινα φρούτα (ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων)
- 250 γρ ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (αυτή θα τη ζεστάνετε)
- 1 κούπα πολύ κρύα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (αυτή θα την χτυπήσετε σε σαντιγί)
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 24-26 μπισκότα σαβαγιάρ (περίπου 300 γρ)
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 8 ποτήρια ή μπολάκια χωρητικότητας περίπου μίας κούπας
Βάλτε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά και αφήστε τις κατά μέρος να μαλακώσουν.
Βάλτε τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ.
Ζεστάνετε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και μόλις αχνίσει καλά ρίξτε την πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λίωσει η σοκολάτα και αφήστε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί, αλλά όχι πολύ σφιχτή. Ρίξτε το ένα τρίτο της σαντιγί στη σοκολάτα και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί. Κατόπιν, ρίξτε το μίγμα της σοκολάτας στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώστε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάλτε το γάλα και το κονιάκ σε ένα ρηχό πιατάκι και βουτήξτε στιγμιαία τα μισά σαβαγιάρ. Σπάστε τα σε κομμάτια και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε τη μισή κρέμα λευκής σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια τα μισά φρούτα (φράουλες και κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα). Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα, την κρέμα και τα φρούτα.
Αφήστε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.