CHEF'S TIPS
Σοκολατένια τούρτα με φράουλες και σαντιγί από τη food blogger Nikis_food
Μια ωραία σοκολατένια και εύκολη χειροποίητη τούρτα με φράουλες και σαντιγί!
Monopoli Team
12.02.2020
Υλικά
Για το κέικ σοκολάτας:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. βούτυρο (lurpak)
- 2 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κ.σ σκόνη κακάο
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα σύρμα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και την σκόνη κακάο. Το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα. Ψήνουμε σε στρογγυλό τσέρκι για περίπου 40-50 λεπτά.
Αν θέλουμε να στολίσουμε το κέικ μας, το κόβουμε στην μέση, αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει καλά. Λιώνουμε με ένα πιρούνι 3-4 φράουλες μαζί με 2 κ.σ άχνη και το βάζουμε στην μέση να πάει παντού. Προσθέτουμε σαντιγί και κλείνουμε. Ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα στο επάνω κομμάτι του κέικ, σαντιγί και τελειώνουμε με λίγες κατακόκκινες φράουλες. Διατηρούμε το κέικ στο ψυγείο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δείτε περισσότερες συνταγές από τη Nikis_food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Swatch Essentials: Ένα καλειδοσκόπιο must-have ρολογιών που τονώνουν τη διάθεση
Σύμφωνο Επιβίωσης, με τον Αντώνη Κρόμπα και τον Λευτέρη Ελευθερίου στο Θέατρο Παλλάς
Teeling Irish Whiskey: Μια σύγχρονη ματιά στη μεγάλη παράδοση του ιρλανδέζικου ουίσκι
Disorder, του Γιώργου Αδαμαντιάδη για 2η χρονιά στο Θέατρο Καλλιρρόης
Η τελετή απονομής των International Opera Awards 2025 για πρώτη φορά στην Λυρική
Canto General: 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης στο Μέγαρο – Επιπλέον ημερομηνία παράστασης
Αποκαλύφθηκαν τα πόστερ του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Η Άννα Βαγενά αφηγείται τη ζωή της μέσα από την Λουλού
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου Club
Ο Stephen Fry στην Ελλάδα – Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης για τη συνεισφορά του