MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Red Velvet Cupcakes από το food blog Oh my deer

Είκοσι κατακόκκινα cupcakes με επικάλυψη τυρί κρέμα από τα κορίτσια του food blog, Oh my deer

Συνταγή: Red Velvet Cupcakes
Συνταγή: Red Velvet Cupcakes
Monopoli Team

Υλικά για 20 κεκάκια

Για τα cupcakes

  • 2  1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1  1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ξινόγαλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής*
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 320ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα

*Όλη η υπόθεση είναι το χρώμα. Αν θέλετε το κέικ να βγει κατακόκκινο επενδύστε σε ένα καλό χρώμα ζαχαροπλαστικής, είτε υγρό, είτε σε πάστα!

Συνταγή: Red Velvet Cupcakes

Συνταγή: Red Velvet Cupcakes

Εκτέλεση

Για τα Cupcakes

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Προσθέστε και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι, το ξινόγαλα, τα αυγά, το χρώμα, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίστε τα ελάχιστα πάνω από τη μέση με μείγμα.  Ψήστε τα κεκάκια για 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί είτε περισσότερο είτε λιγότερο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C. Τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο εσωτερικό των κέικ. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το ταψάκι και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε το μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρέμα. Με μία σπάτουλα προσθέστε μία μία κουταλιά από τη σαντιγί μέσα στην κρέμα και ενσωματώστε κάνοντας απαλές κινήσεις. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει.

Συναρμολόγηση

Όταν τα κεκάκια έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη διακόσμηση. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και δημιουργήστε επίπεδα βουναλάκια. Έπειτα, πασπαλίστε με λίγα ψίχουλα από κάποιο κεκάκι που άνοιξε ή για κάποιο λόγο καταστράφηκε. Απλά, όμορφα και πεντανόστιμα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.

Περισσότερα από Chef's Tips