Δοκιμάστε να φτιάξετε μια τάρτα με λεπτή τριφτή ζύμη, σπιτική καραμέλα με ανθό αλατιού -γιατί η αντίθεση γλυκού-αλμυρού είναι το μυστικό!- και επίστρωση από Κουβερτούρα Γάλακτος. Θα σας θυμίσει ότι οι παιδικές γεύσεις σας ακολουθούν σε όλη σας τη ζωή!
Υλικά- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 120 ml νερό
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 110 ml κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες, πολύ κρύο
Δείτε όλη τη συνταγή εδώ.
Red Velvet pancakes με παντζάρι από τη food blogger «Εμμανουέλα Κόκκαλη»Υλικά
- 250 γρ. φαρίνα
- ξύσμα από 1 λεμόνι + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- 3-4 κρυσταλλάκια μαστίχας κοπανισμένα
- 50 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
- 150 γρ χυμό παντζαριού (βρασμένο και χτυπημένο στο μπλέντερ μαζί με λίγο γάλα)
- 150 γρ φρέσκο γάλα (ή λίγο παραπάνω, αν βγει πολύ σφικτός ο χυλός)
- 1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 αβγό
- γιαούρτι, φρούτα και μέλι για το σερβίρισμα
Διαβάστε όλη τη συνταγή εδώ.
Τράιφλ (trifle) με φράουλες και κρέμα λευκής σοκολάτας από τον food blogger «The Hungry Bites»Αν ψάχνετε για ένα εύκολο γλυκό για τη μέρα των ερωτευμένων, τότε αυτό το τράιφλ (trifle) με φράουλες και κρέμα λευκής σοκολάτας θα σας λύσει τα χέρια. Είναι εύκολο, σερβίρεται σε ατομικά ποτήρια και ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας και φράουλας θα σας ενθουσιάσει!
- 2 κούπες κατεψυγμένες φράουλες ψιλοκομμένες
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ανάμικτα κόκκινα φρούτα (ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων)
- 250 γρ ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (αυτή θα τη ζεστάνετε)
- 1 κούπα πολύ κρύα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (αυτή θα την χτυπήσετε σε σαντιγί)
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 24-26 μπισκότα σαβαγιάρ (περίπου 300 γρ)
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 8 ποτήρια ή μπολάκια χωρητικότητας περίπου μίας κούπας
Διαβάστε όλη τη συνταγή εδώ.
Red Velvet Cupcakes από το food blog «Oh my deer» Υλικά για 20 κεκάκια Για τα cupcakes- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές κακάο
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα ξινόγαλα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής*
- 1 κουταλάκι ξύδι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 320ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 100 γραμ. τυρί κρέμα
*Όλη η υπόθεση είναι το χρώμα. Αν θέλετε το κέικ να βγει κατακόκκινο επενδύστε σε ένα καλό χρώμα ζαχαροπλαστικής, είτε υγρό, είτε σε πάστα!
Διαβάστε όλη τη συνταγή εδώ.
Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα στολισμένη με μπισκοτένιες καρδιές από τη food blogger Missmimifoodie- 300 γρ. Αλεύρι
- 200 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. Βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. Baking powder
- Μαρμελάδα φράουλα
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ.
Σοκολατένια τούρτα με φράουλες και σαντιγί από τη food blogger «Nikis_food» Υλικά Για το κέικ σοκολάτας:- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. βούτυρο (lurpak)
- 2 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κ.σ σκόνη κακάο
Διαβάστε όλη τη συνταγή εδώ.
Σοκολατένια μπισκότα βουτύρου από τη food blogger «Marysgramm» Υλικά- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή 200 γρ.
- 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
- 100 γρ αμύγδαλα φιλέ
- 2 & 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού κακάο
Δείτε όλη τη συνταγή εδώ.