CHEF'S TIPS
Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα από τη food blogger Missmimifoodie
Ένα υπέροχο γλύκισμα που μας φέρνει αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία!
Monopoli Team
13.02.2020
Υλικά
- 300 γρ. Αλεύρι
- 200 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. Βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. Baking powder
- Μαρμελάδα φράουλα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατεύσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας μια ωραία μαλακή ζύμη. Βάζουμε ψυγείο για 20′. Τα 2/3 της ζύμης τα ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλαστή. Σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα σκεπάζουμε όλη τη βάση της με τη ζύμη καθώς και τα τοιχώματα. Το υπόλοιπο της ζύμης το ανοίγουμε και σχηματίζουμε με τη βοήθεια ενός κουπάτ μικρές καρδιές. Στη βάση στρώνουμε μια πλούσια στρώση μαρμελάδα φράουλα και από επάνω τοποθετούμε τις ζυμαρένιες καρδιές. Ψήνουμε στους 180 °C για 30 λεπτά περίπου!
Δείτε περισσότερες συνταγές της εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Swatch Essentials: Ένα καλειδοσκόπιο must-have ρολογιών που τονώνουν τη διάθεση
Σύμφωνο Επιβίωσης, με τον Αντώνη Κρόμπα και τον Λευτέρη Ελευθερίου στο Θέατρο Παλλάς
Teeling Irish Whiskey: Μια σύγχρονη ματιά στη μεγάλη παράδοση του ιρλανδέζικου ουίσκι
Disorder, του Γιώργου Αδαμαντιάδη για 2η χρονιά στο Θέατρο Καλλιρρόης
Η τελετή απονομής των International Opera Awards 2025 για πρώτη φορά στην Λυρική
Canto General: 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης στο Μέγαρο – Επιπλέον ημερομηνία παράστασης
Αποκαλύφθηκαν τα πόστερ του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Η Άννα Βαγενά αφηγείται τη ζωή της μέσα από την Λουλού
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου Club
Ο Stephen Fry στην Ελλάδα – Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης για τη συνεισφορά του