Δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε με το νέο μενού του Cycladic Café
Νέες, ευφάνταστες γεύσεις προστέθηκαν στο μενού του Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με την “πινελιά” του Γιάννη Μπαξεβάνη.
Νέο, ανανεωμένο μενού προτείνει για την άνοιξη το Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο γνώριμος φωτεινός κήπος με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, εμπλουτίζει τις προτάσεις του για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, δημιουργώντας μια απρόσμενη όαση πολιτισμού και γεύσης στην καρδιά της πόλης.
Οι προτάσεις του Cycladic CaféΗ Begnis Catering και το Cycladic Café έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου. Φέτος, ανάμεσα στις νέες συνταγές του ανανεωμένου μενού, περιλαμβάνονται και τρία πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη: το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης.
Νέοι λαχταριστοί συνδυασμοί προστίθενται και στα πιάτα με αυγά, καθιστώντας το Cycladic Café
ιδανικό προορισμό για brunch: δοκιμάστε τα αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί ενώ ευχάριστη γευστική έκπληξη αποτελούν τα αυγά ποσέ πάνω σε αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης.
Οι επιλογές για ελαφριά γεύματα περιλαμβάνουν σούπα και πίτα ημέρας και δροσερές φρέσκιες σαλάτες: επιλέξτε ανάμεσα στην power salad (σαλάτα κινόα με φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική vinaigrette), τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί ή τον σολομό ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκο και dressing εσπεριδοειδών.
Στα ζεστά πιάτα κυριαρχούν οι συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη, ξεχωρίζουν όμως επίσης τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime και η tagliata από
μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.
Λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί
συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση.
Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με ποικιλία λαχταριστών επιδορπίων που προτείνει καθημερινά ο pastry chef του Cycladic Café.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
Tηλέφωνο: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr | www.begniscatering.gr
Το Cycladic Café λειτουργεί τις μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 -17.00 | Πέμπτη: 10.00 – 20.00 | Κυριακή: 11.00 -17.00. Τρίτη: κλειστά