CHEF'S TIPS
Linguini με μελάνι σουπιάς συνδυασμένο με καλαμαράκια σε σάλτσα λεμονιού από τη Mrs Olivespoon
Μια νόστιμη λύση που θα αναβαθμίσει το πιάτο σας και θα θυμίζει ένα αυθεντικό σπιτικό γεύμα που θα ευχαριστηθούν όλοι.

Monopoli Team
28.02.2020
Υλικά
- 400 γρ. linguini με μελάνι σουπιάς
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
- Άνηθο
- Χυμό από 1+1/2 λεμόνια και το ξύσμα τους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι κρασί
- Αλάτι,πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Βράζουμε τα μακαρόνια μας al dente. Σε μια κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση προσθέτουμε λίγο
ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Σε ένα shaker προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε κι εκείνο μέσα. Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα και τα καλαμαράκια.
Σερβίρουμε το αχνιστό μας φαγητό με 1 ποτήρι λευκό κρασί.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από το food blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
REAL: Όταν ο ψηφιακός κόσμος είναι πιο ελκυστικός από τον πραγματικό
Μεγαλώνοντας με υγεία: 7 tips για να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα – και στην εμμηνοπαυση
Σε πρώτο πρόσωπο: Γιώργος Κισσανδράκης, ηθοποιός
Προσεχώς εκδρομή: Η οργάνωση που χρειάζεσαι για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο
Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ποδηλατικός Τουρισμός στην Τουρκία
Αγάπη για τις γλώσσες: Οφέλη και πώς να το πας ένα βήμα παραπέρα
Hot or Not #155: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου