MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Linguini με μελάνι σουπιάς συνδυασμένο με καλαμαράκια σε σάλτσα λεμονιού από τη Mrs Olivespoon

Μια νόστιμη λύση που θα αναβαθμίσει το πιάτο σας και θα θυμίζει ένα αυθεντικό σπιτικό γεύμα που θα ευχαριστηθούν όλοι.

Monopoli Team

Υλικά
  • 400 γρ. linguini με μελάνι σουπιάς
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια
  • Άνηθο
  • Χυμό από 1+1/2 λεμόνια και το ξύσμα τους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια μας al dente. Σε μια κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση προσθέτουμε λίγο
ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Σε ένα shaker προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε κι εκείνο μέσα. Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα και τα καλαμαράκια.
Σερβίρουμε το αχνιστό μας φαγητό με 1 ποτήρι λευκό κρασί.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από το food blog εδώ.

Περισσότερα από Chef's Tips