Κανταΐφι με φυστίκι Αιγίνης από το food blog Pandora’s Kitchen
Η γειτονική μας χώρα φημίζεται για τα σιροπιαστά της γλυκά με το ελαφρύ σιρόπι που μοσχομυρίζουν βούτυρο. Άρωμα καβουρδισμένων ξηρών καρπών και βουτύρου γεμίζει η κουζίνα αν τύχει και βρεθείς σε τούρκικο σπίτι όταν φτιάχνουν γλυκά ταψιού όπως μπακλαβά και κανταΐφι.
- 500γρ φύλλο κανταΐφι
- 200γρ φυστίκι Αιγίνης ωμό και καθαρισμένο
- 400γρ βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό που είναι στο βάζο)
- 600γρ ζάχαρη
- 400γρ νερό
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
Ανοίγουμε το φύλλο κανταϊφιού ώστε οι ίνες να ξεκολλήσουν και να γίνει το φύλλο μας αέρινο. Βάζουμε τουφίτσες μέσα στη χούφτα μας καλά απλωμένες, τις βουτυρώνουμε και τις γεμίζουμε με φυστίκι στο κέντρο . Τυλίγουμε το κανταΐφι σε ρολό διπλώνοντας της άκρες προς τα μέσα και τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε στρογγυλό ταψί 28εκ. Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε το βούτυρο που περισσεύει πάνω από το κανταΐφι. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μια ώρα και έπειτα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των ρολών).
Για το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 6 λεπτά (μετράμε από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι. Σερβίρουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του food blog εδώ.