Ρεβίθια με σπανάκι και μανιτάρια από το food blog stin_kouzina_mou
Ένα μοναδικό και θρεπτικό φαγητό που με λίγο ριζάκι από δίπλα θα γίνει ένα πλούσιο και υγιεινό γεύμα!
Όλα ταιριάζουν καταπληκτικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα πολύ ωραίο και ισορροπημένο φαγητό. Με λίγο ρυζάκι δίπλα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να έχεις ένα πλούσιο γεύμα. Επίσης είναι μια ωραία ιδέα στις νηστείες.
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Ιδανικό για: νηστίσιμα φαγητά
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια που τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ
- 500 γραμμάρια μανιτάρια portobello
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Βάζουμε τα ρεβίθια με λίγο νερό να πάρουν βράση. Ξαφρίσουμε και μετά σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τα ξαναβάζουμε πάλι στη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μετά τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στη άκρη.
Αφού καθαρίσουμε εξωτερικά τα μανιτάρια και τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατευτούμε μέχρι να βγάλουν όλη την υγρασία και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και ανακατεύουμε για δύο ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν είναι απαραίτητο και ρίχνουμε το σπανάκι.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για πέντε λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τα ρεβίθια με τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και το κατεβάσουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με λεμόνι και ρίγανη. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε και μια καυτερή πιπεριά.
Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.