MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Νηστίσιμο κέικ από τη food blogger Marysgramm

Μια μικρή παραλλαγή της Φανουρόπιτας. Η έξτρα προσθήκη είναι το ξύσμα πορτοκαλιού.

Monopoli Team

Υλικά
  • 1 μπουκάλι loux πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1& 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 3 & 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο ( μία πρέζα)
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπήστε με το σύρμα την ζάχαρη και το ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Στην συνέχεια βάλτε όλη την πορτοκαλάδα σε ένα ποτήρι και διαλύστε μέσα την σόδα. Προσέξτε γιατί θα χυθεί. Το ποτήρι πρέπει να είναι πάνω από το σκεύος με την ζάχαρη και το λάδι (ανακατέψτε τα). Στην συνέχεια σε ένα δεύτερο σκεύος βάλτε όλα τα στερεά υλικά μαζί. Τέλος τα στερεά υλικά στα υγρά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες που πρώτα τις έχετε περάσει από λίγο αλεύρι. Με μία σπάτουλα ανακατέψτε ελαφριά και βάλτε το μείγμα σε φόρμα που πρώτα έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και μετά από 15 λεπτά είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ.

Περισσότερα από Chef's Tips