CHEF'S TIPS
Νιόκι με κρέμα φέτας, μανιτάρια και καρύδια από το food blog Eatme
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2020/03/IMG_1788-1024x1024.jpg)
Monopoli Team
23.03.2020
Υλικά (για 4 άτομα)
- 400 γρ. νιόκι
- 1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
- 400 γρ. φέτα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες (σωταρισμένα σε δυνατή φωτιά μόνο με λίγο ελαιόλαδο)
- αλάτι, πιπέρι
- Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους. (πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης)
- Προσθέτουμε λίγες φέτες σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.
- Τη φέτα χοντροσπασμένη μέσα στο τηγάνι με τα καρύδια με λίγο νερό από τα νιόκι (ή τα μακαρόνια) που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα νιόκι (ή μακαρόνια) και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
- Τα μανιτάρια σωταρισμένα από πάνω και σερβίρουμε ζεστά!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Εκπνέοντας τo στρες: Εύκολες ασκήσεις αναπνοής για παιδιά και εφήβους
Galentine’s day: Η ημέρα πριν τον Άγιο Βαλεντίνο έχει τη δική της γιορτή
Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά: Ο Γιάννης Γλέζος στο Θέατρο Άλσος
Το Θέατρο Πορεία φέρνει στο σπίτι μας αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις
Nolita: Μοναδική ιταλική all-day εμπειρία στο Νέο Ψυχικό
Παύλος Παυλίδης, Κ. Βήτα, Super Stereo στο Release Athens 2025
10 Urban Roof Restaurant-Bar: η παραδοσιακή κουζίνα στη γκουρμέ εκδοχή της
Σιγή, Φωνή, Αντήχηση: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery
Aσκήσεις του 5λεπτου που θα σε σηκώσουν από τον καναπέ
2o ολοήμερο συνέδριο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων στο ΚΠΙΣΝ