CHEF'S TIPS
Νιόκι με κρέμα φέτας, μανιτάρια και καρύδια από το food blog Eatme
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Monopoli Team
23.03.2020
Υλικά (για 4 άτομα)
- 400 γρ. νιόκι
- 1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
- 400 γρ. φέτα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες (σωταρισμένα σε δυνατή φωτιά μόνο με λίγο ελαιόλαδο)
- αλάτι, πιπέρι
- Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους. (πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης)
- Προσθέτουμε λίγες φέτες σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.
- Τη φέτα χοντροσπασμένη μέσα στο τηγάνι με τα καρύδια με λίγο νερό από τα νιόκι (ή τα μακαρόνια) που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα νιόκι (ή μακαρόνια) και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
- Τα μανιτάρια σωταρισμένα από πάνω και σερβίρουμε ζεστά!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)
«Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης»: Ένα βιβλίο-οδηγός για τους ενεργούς πολίτες του αύριο
Η Westman Atelier κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα – Αποκλειστικά στο In Beauty Escape
Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη επιστρέφει στο Ίδρυμα Γουλανδρή – Άνθρωποι γίνονται «ανοιχτά βιβλία»
Θεόδωρος Τερζόπουλος – Ο σκηνοθέτης στο μεταίχμιο: Παρουσίαση βιβλίου στο Θέατρο Άττις
Ματαρόα στον ορίζοντα: Η νέα παράσταση μουσικού θεάτρου των Θοδωρή Αμπαζή και Νίκου Κυπουργού στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ