CHEF'S TIPS
Κολοκυθοκεφτέδες από τη food bloger Mrs Olivespoon
Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα
Monopoli Team
24.03.2020
Υλικά
- 2 τριμμένα κολοκύθια
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδακια σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
- Άνηθο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- 120γρ. – 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τριμμένο καρότο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και δυόσμο.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη.
TIP: Προσοχή η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφοροποιηθεί λιγάκι ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κολοκυθάκια το ίδιο ισχύει και για το αυγό. Να θυμάστε θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη όχι χυλό.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι απ’ τις 2 πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με χούμους ή γιαούρτι.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αστέρες του Χόλιγουντ στη μικρή οθόνη: 4 σειρές με all-star cast που πρέπει να δεις
Wicked: Μια ταινία για τη γυναικεία φιλία και τη μαγεία, που τελικά υπάρχει
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)
«Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης»: Ένα βιβλίο-οδηγός για τους ενεργούς πολίτες του αύριο
Η Westman Atelier κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα – Αποκλειστικά στο In Beauty Escape
Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη επιστρέφει στο Ίδρυμα Γουλανδρή – Άνθρωποι γίνονται «ανοιχτά βιβλία»