MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Κολοκυθοκεφτέδες από τη food bloger Mrs Olivespoon

Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα

Monopoli Team

Υλικά
  • 2 τριμμένα κολοκύθια
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδακια σε ροδέλες
  • 1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
  • Άνηθο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 120γρ. – 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τριμμένο καρότο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και δυόσμο.

Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη.

TIP: Προσοχή η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφοροποιηθεί λιγάκι ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κολοκυθάκια το ίδιο ισχύει και για το αυγό. Να θυμάστε θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη όχι χυλό.

Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι απ’ τις 2 πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με χούμους ή γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.

Περισσότερα από Chef's Tips