CHEF'S TIPS
Κολοκυθοκεφτέδες από τη food bloger Mrs Olivespoon
Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα

Monopoli Team
24.03.2020
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 2 τριμμένα κολοκύθια
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδακια σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
- Άνηθο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- 120γρ. – 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το τριμμένο καρότο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και δυόσμο.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη.
TIP: Προσοχή η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφοροποιηθεί λιγάκι ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κολοκυθάκια το ίδιο ισχύει και για το αυγό. Να θυμάστε θέλουμε μια ελαφρώς κολλώδες ζύμη όχι χυλό.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι απ’ τις 2 πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνδυάσετε με χούμους ή γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #162: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Πού τρώμα νηστίσιμα και νόστιμα στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα;
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/04)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Απριλίου 2025
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί το διήγημα του Γκόγκολ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
Θέατρο Τέχνης: Τέσσερα νέα ελληνικά έργα και άλλες δράσεις στο πλαίσιο της «Άνοιξης ελληνικού έργου»
Σύγχυση: Έκθεση του Γιώργου Ξένου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Μαζί στη Γιορτή: Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού φέρνει κοντά πολιτισμό, αθλητισμό και ανθρώπους