Νηστίσιμα τσούρος με ζάχαρη και κανέλα από το food blog Oh my deer
Αν αγαπάτε τους λουκουμάδες, τότε θα ξετρελαθείτε με αυτά τα τσούρος!
- 375 ml νερό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- μία πρέζα αλάτι
- 210 γραμ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- ζάχαρη και κανέλα
- μερέντα ή
- 100 γραμ. κουβερτούρα
- 125 γραμ. κρέμα γάλακτος
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε μαζί το νερό, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάλτε το κατσαρολάκι σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να βράσουν. Αφού βράσουν αδειάστε τα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με μία σπάτουλα. Αδειάστε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής (ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιμοποιήστε μια γερή σακούλα, επαγγελματική αν γίνεται, γιατί η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή) με μύτη αστεράκι.
Γεμίστε μία κατσαρόλα με καλαμποκέλαιο και αφήστε το να κάψει καλά. Μέχρι να κάψει, σχηματίστε μπαστουνάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψαλίδι για να τα κόψετε. Μόλις κάψει, ρίξτε μέσα στο λάδι τα τσούρος και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφού τηγανιστούν, τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος, βουτήξτε τα τσούρος σε ένα μπολάκι με ζάχαρη και κανέλα.
Σε μπεν-μαρί λιώστε μαζί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.