MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Sweet Bread γεμιστό με μαρμελάδα από το food blog Eatme

Τέλειο και πανεύκολο γλυκό ψωμάκι που το γεμίζουμε με μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη από κόκκινα φρούτα, καραμελώνει στο ψήσιμο, πασπαλίζουμε με άχνη και έχουμε το τέλειο πρωινό!

Monopoli Team

Υλικά
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
  • 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο ή μύρτιλο ή όποια άλλη της αρεσκείας σας
  • λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
  2. Ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Αν θέλετε ανάψτε τον φούρνο στους 50 oC για λίγο, τον σβήνετε και βάζετε εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
  5. Όταν φουσκώσει το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκ.
  6. Αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης τη μαρμελάδα και τυλίγουμε σε ρολό.
  7. Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες, τις πλέκουμε σε πλεξούδα και τη τυλίγουμε όλη σε ένα στρόγγυλο, μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψί με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε στους 175oC για 40′-45′.
  9. Αφήνουμε 5-6′ να σταθούν όταν βγουν από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

TIP: Ταιριάζει πολύ ωραία και με τυρί κρέμα!

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές