Για τις μέρες αυτές που όλοι μένουμε σπίτι, η Ελληνοαμερικανική Ένωση δίνει ραντεβού με την Τέχνη διαδικτυακά, προσφέροντας ψηφιακή πρόσβαση σε καταλόγους εκθέσεων της. Παράλληλα, προσφέρει μια σειρά δωρεάν, online δράσεων που αφορούν την ελληνική σκηνή των comics και το Comicdom Con, ενώ τέλος, πραγματοποιεί online σεμινάρια, με θέμα την πολιτιστική επιχειρηματικότητα.
Πρόσβαση σε καταλόγους εκθέσεωνΜέχρι να ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι γκαλερί Κέννεντυ και Χατζηκυριάκος-Γκίκας, μας προσφέρουν την δυνατότητα δωρεάν ηλεκτρονικής πρόσβασης σε καταλόγους από πρόσφατες, αλλά και παλαιότερες εκθέσεις. Καθώς πρόκειται για project εν εξελίξει, κάθε βδομάδα προστίθεται και νέο υλικό.
Ξεφυλλίστε λοιπόν σήμερα τον κατάλογο των εκθέσεων «…Νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές…» του Χρυσόστομου Μουσμουλίδη και «Ζωγραφική – 2020» του Αριστοτέλη Τζάκου, αλλά και της επετειακής, ομαδικής έκθεσης «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά». Έπεται συνέχεια.
Το επετειακό Comicdom Con Athens 2020 μετατέθηκε για 4-6 Σεπτεμβρίου 2020. Επειδή όμως όλοι μας ανυπομονούσαμε για την μεγάλη γιορτή των comics και για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι κάθε δυσκολία μπορεί να δώσει ώθηση για κάτι νέο, σας παρουσιάζουμε το «stay COMICDOM!» Πρόκειται για μια σειρά πλήρως online δράσεων που θα πραγματοποιηθούν 10-12/4.
Στόχος μας είναι η στήριξη, μέσω της επαφής με το κοινό, της ελληνικής σκηνής των comics (καλλιτέχνες, εκδοτικοί οίκοι και καταστήματα) που πλήττεται ιδιαίτερα από τις παρούσες συνθήκες αλλά και η παρακίνηση της δημιουργικότητας, της έμπνευσης και της αισιοδοξίας όλων.
*Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις επόμενες μέρες στο www.comicdom.gr και το www.Facebook.com/Comicdom
Online ΣεμινάριοΤο online σεμιναρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση από τις 18 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου, θα έχει τίτλο «Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών»
Μερικά από τα ερωτήματα που θα καλύψει: Γνωρίζατε ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών υπήρξαν κάποτε καλλιτέχνες ή είχαν καλλιτεχνική παιδεία; Ποιο ήταν το μοντέλο που ακολούθησε ο Walt Disney, προκειμένου να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες; Τι σημαίνει πολιτιστική επιχειρηματικότητα και ποια είναι τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας για να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια (business plans) στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών;
Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και οι περίπλοκες δυναμικές που αναπτύσσονται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης αποτελούν το επίκεντρο του ανανεωμένου, online σεμιναρίου που συντονίζει η Δρ. Λήδα Τσενέ.
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:- Επιχειρηματικότητα και η κουλτούρα των startups
- Στρατηγικές και εργαλεία fundraising
- NEΟ: Διαχείριση κρίσεων σε πολιτιστικούς οργανισμούς
Το σεμινάριο πραγματοποιείται πλήρως online και είναι ασύγχρονο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται και ανεξαρτήτως του προσωπικού τους προγράμματος και χρόνου.
Κόστος: 120€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ