ΣΥΝΤΑΓΗ
Νηστίσιμο κέικ με κακάο και καραμελωμένο αχλάδι από τη food blogger Mrs Olivespoon
Ένα ζουμερό κέικ που θα σας θυμίσει σοκολατόπιτα με λίγα υλικά και εύκολα. Ο δε συνδυασμός κακάο με αχλάδι απλά πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο.
Monopoli Team
03.04.2020
Υλικά
- 100ml χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 90ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
- Αχλάδι σε φέτες
Σε μια μεσαία φόρμα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
Κόβουμε το αχλάδι σε φέτες και το τοποθετούμε πάνω στη ζάχαρη. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του κέικ.
Στο μπολ προσθέτουμε το λάδι με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το χυμό πορτοκάλι, τη σόδα και το ξύδι.
Τέλος προσθέτουμε το κακάο και το baking powder.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με τα αχλάδια μας και τοποθετούμε στο φούρνο στη προτελευταία θέση.
Ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Αυτό ήταν! Το πιο ζουμερό κι αφράτο κέικ είναι κιόλας έτοιμο!
Δείτε περισσότερες συνταγές της εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου