MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #3: Πατάτες φούρνου σε κρούστα

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Η πατάτα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Η συγκεκριμένη συνταγή μάλλον θα αγαπηθεί όσο καμία από τα παιδιά και όχι μόνο!

Η δουλειά του μικρού chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και την προσθήκη των υλικών.

Υλικά
  • 2 κιλά πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 5-6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια, στα 2 ή στα 4 ανάλογα με την πατάτα. Είναι σημαντικό για το βράσιμο και το ψήσιμο να έχουν όσο το δυνατόν το ίδιο μέγεθος.
  • Βράζουμε τις πατάτες σε νερό και αλάτι για 5 με 7 λεπτά.
  • Αφού είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε καλά και τις τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι επάνω στις πατάτες.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την κουνάμε ώστε το σιμιγδάλι να πάει παντού.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε στο φούρνο ωσότου λιώσει και κάψει.
  • Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο ακόμα αλάτι και το δεντρολίβανο.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Στείλτε μας και εσείς ιδέες για συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα παιδιά στο [email protected]

Περισσότερα από Παιδί