MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Δεν έκαναν θεατρική πρεμιέρα, κάνουν βίντεο

Δέσποινα Κούρτη, Σύρμω Κεκέ, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης. Τέσσερις ηθοποιοί που επρόκειτο να συμμετέχουν σε ανοιξιάτικες πρεμιέρες αιχμής ξυπνούν τους ήρωες τους από τη λήθη και μας στέλνουν αυτοσχέδια βίντεο.

Monopoli Team

Ο Μάνος Καρατζογιάννης θα ερμηνεύσει τον Ρούφους στο «’Οπως πάει το ποτάμι» του Μάρτιν Σέρμαν

photo: Ελίνα Γιουνανλή

Η διάθεση του αλλάζει – όπως λέει και για τη δική μου διάθεση ένας συνάδελφος που έχουμε κάνει μαζί τρεις περιοδείες – σαν τρενάκι του τρόμου. Κάποιες φορές νομίζει ότι είναι άχρηστος, κάποιες «ενήλικας με τα όλα του». Παραμένει όμως, ακόμη κι αν έχει τελειώσει τη Νομική, ένα παιδί. Μέχρι τουλάχιστον να γίνει κι ο ίδιος πατέρας. Εκεί ίσως λυθούν τα μάγια.

Δεν χωράει στην εποχή του και χορεύει σε ρυθμούς του παρελθόντος. Τότε, υπήρχε ρομαντισμός. Τότε, η “ταπείνωση του εαυτού παρήγαγε σπουδαία λογοτεχνία”. Σίγουρα θέλει να μάθει. Να “ρουφήξει” με την περιέργειά του, όπως προδίδει τ’ όνομα του, κάθε σημαντική ή κι άχρηστη πληροφορία. Είναι άλλωστε και παιδί της εποχής του. Βέβαια, τι κι αν το μυαλό του τρέχει, στην πραγματικότητα ζητάει μια αγκαλιά. Πατρική ή όχι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να νιώσει την ευτυχία ή μάλλον, ακριβέστερα, να έχει το δικαίωμα να την διεκδικεί.

O Ρούφους πρωταγωνιστεί σε μια μοναδική ερωτική ιστορία μια “εποποιία της διαφορετικότητας” δια χειρός του Μάρτιν Σέρμαν που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταφέρνοντας, με αφετηρία τον ομόφυλο έρωτα, να μιλήσει με τόλμη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της Lead in Arts AMKE. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Λεοντάρης. Συμπρωταγωνιστούν οι Περικλής Μουστάκης, Μάνος Στεφανάκης. Η πρεμιέρα της είχε προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου.

Περισσότερα από Art & Culture