ΠΑΙΔΙ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #4: Ριζότο λαχανικών
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

A
A
Φτιάχνουμε μαζί Ριζότο λαχανικών
Ένα ακόμα αγαπημένο και εύκολο υλικό είναι το ρύζι. Συνοδεύει πολλά από τα γεύματα μας ως γαρνιτούρα αλλά εδώ γίνεται ένα θρεπτικό και εύκολο κυρίως γεύμα.
Η δουλειά του μικρού chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή των υλικών, το μέτρημα αλλά και στην κοπή των λαχανικών αν η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για το ρύζι
- 2 κούπες ρύζι bonnet
- 4 κούπες νερό
- 2 κ.σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. λάδι
- 250 γρ μανιτάρια Agaricus (λευκά)
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης (ανάλογα με το μέγεθος και την προτίμησή σας)
- 1-2 πράσινες πιπεριές (ανάλογα με το μέγεθος και την προτίμησή σας)
- 2-3 κολοκυθάκια (ανάλογα με το μέγεθος και την προτίμησή σας)
- 2 καρότα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι. Μόλις ζεσταθεί (όχι να κάψει) ρίχνουμε το ρύζι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά: τα καρότα, την πιπεριά και τα κολοκύθια σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 4 κ.σ. λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και βάζουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαραθούν σε δυνατή φωτιά και να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Ανακατεύουμε διαρκώς ώστε να ψήνονται όλα τα υλικά χωρίς όμως να καίγονται. Προσθέτουμε και πάλι λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και απορροφήσουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί. Σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και ψηθούν καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Το Ριζότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Στείλτε μας και εσείς ιδέες για συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα παιδιά στο [email protected]
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Γιάννης Τσορτέκης: «Δεν κάνουμε ούτε εικονοποίηση, ούτε μίμηση του Στράτου Διονυσίου»
- Yes I Can: Ο Νικόλας Κονταξής μετατρέπει το Παναθηναϊκό Στάδιο σε έναν ζωντανό καμβά σύγχρονης τέχνης
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ: Μια lecture performance των Theo Dirix και Elke Robersscheuten στο Τρένο στο Ρουφ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γιάννης Τσορτέκης: «Δεν κάνουμε ούτε εικονοποίηση, ούτε μίμηση του Στράτου Διονυσίου»
Yes I Can: Ο Νικόλας Κονταξής μετατρέπει το Παναθηναϊκό Στάδιο σε έναν ζωντανό καμβά σύγχρονης τέχνης
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ: Μια lecture performance των Theo Dirix και Elke Robersscheuten στο Τρένο στο Ρουφ
Το “Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” έρχεται στο Disney+
Ήταν η κακιά η (X)ώρα: Μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη στο Θέατρο 104
Chrome Hearts: Tamta x Saske ενώνουν δυνάμεις για το πρώτο ανατρεπτικό single του “The Heroine”
Για μια ζωή, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Κολοσσαίον
27o ΦΝΘ: Στο «Bugboy» του Λουκά Παλαιοκρασά το φετινό Onassis Film Award
Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου Club
Ο πεθαμένος και η ανάσταση: Η νέα όπερα του Ν. Τζώρτζη πάνω στο πεζογράφημα του Ν. Γ. Πεντζίκη στην Λυρική