MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα φράουλα από το food blog Eat me

Πεντανόστιμη τάρτα με τραγανή ζύμη και πανεύκολη, ζουμερές φράουλες, αχνισμένη με ζάχαρη, θα τη λατρέψουν όλοι. Ιδανική για το πρωινό του Πάσχα ή κέρασμα για μετά το φαγητό. Θα την απολαύσετε και τις μέρες της νηστείας στην νηστίσιμη εκδοχή της!

Τάρτα φράουλας
Τάρτα φράουλας
Monopoli Team

Υλικά
  • 100 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
  2. Ζυμώνουμε τα υλικά να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30’ στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Σε ένα μπολ αφού έχουμε πλύνει καλά τις φράουλες τις κόβουμε στη μέση κάθετα ή στα τέσσερα.
  4. Τις περιχύνουμε με το βαλσάμικο, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ., κόβουμε ένα μεγάλο στρογγυλό κομμάτι για μια μεγάλη τάρτα ή 6 μικρά κυκλάκια για ταρτάκια και κρατάμε και στις δυο περιπτώσεις ένα κομμάτι ζύμης για το στολισμό.
  6. Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι στρογγυλό, σηκώνοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω.
  7. Στρώνουμε τις φράουλες χωρίς να βάλουμε το ζουμί που έβγαλαν.
  8. Στο κέντρο βάζουμε πάνω από τις φράουλες ζύμη κομμένη με κουπάτ σε καρδιές ή αλλά σχήματα της αρεσκείας μας.
  9. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και τις μικρές τάρτες.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 οC για 40-45’ περίπου.
Τάρτα φράουλα

Τάρτα φράουλας

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές