ΣΥΝΤΑΓΗ
Αρνί γεμιστό με baby πατάτες από τον chef Γιώργο Τσούλη
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το γεμιστό αρνάκι για την ημέρα του Πάσχα συνοδευόμενο με baby πατάτες στο φούρνο!
Monopoli Team
17.04.2020
Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Εκτέλεση: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Για το αρνί:
- 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκκαλο
- 2-3 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
- 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 1,5 κιλό baby πατάτες
- 6-7 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
- 4-5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Εκτέλεση για το αρνί: Βάζουμε στο multi το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε όλα τα μυρωδικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
- Τοποθετούμε το αρνίσιο μπούτι στον πάγκο εργασίας και με ένα ίσιο κοφτερό μαχαίρι το ανοίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα και να έχει περίπου το ίδιο πάχος παντού. Χαράσσουμε το εσωτερικό του διαγώνια και ξανά διαγώνια ώστε να σχηματίσουμε διαμάντια. Αν δεν μπορούμε εμείς ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει.
- Στη συνέχεια αλείφουμε ομοιόμορφα την πάστα που φτιάξαμε πάνω στο αρνί καλύπτοντας έτσι όλη την επιφάνεια του. Αλατοπιπερώνουμε καλά, τοποθετούμε στο κέντρο του αρνιού τη γραβιέρα, τη μελιτζάνα, τη λιαστή ντομάτα και την κρέμα βαλσάμικο.
- Διπλώνουμε προσεκτικά το αρνί σε ρολό και χρησιμοποιώντας μαγειρικό σπάγκο το δένουμε πολύ καλά. Το λαδώνουμε ελαφρώς και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε βάλει σχάρα από πάνω τοποθετούμε το ρολό και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Τέλος, ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί για να έχουμε περισσότερη υγρασία.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1-1/2 ώρα.
- Εκτέλεση για τις πατάτες: Καθαρίζουμε προσεκτικά τις πατάτες ώστε να φύγει το χώμα, χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα. Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τη γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε και μεταφέρουμε τις πατάτες μέσα.
- Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως και μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε. Στη συνέχεια τις πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια ώστε να σπάσουν ελαφρώς.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε μέσα τις πατάτες.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόρδο, βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές
- Μόλις ψηθεί το αρνί, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου.
- Κόβουμε και σερβίρουμε με τις πατάτες.
TIP: Δένουμε καλά το ρολό για να μην ανοίξει κατά την ώρα του ψησίματος.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Chef Γιώργου Τσούλη εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξεκινά το 28ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy