ΣΥΝΤΑΓΗ
Cheesecake φράουλας από τη Νικόλ Μαρίνου
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα εύκολο και δροσερό cheesecake με μαρμελάδα φράουλα για να απολαύσετε μετά το φαγητό σας.

Cheesecake φράουλας
Monopoli Team
18.04.2020
A
A
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 70 γρ. βούτυρο Lurpak (λιωμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
Για την κρέμα:
- 300 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia ή μασκαρπόνε
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ. φράουλες καλά πλυμμένες
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι 22 εκ.σε μια πιατέλα και στρώνουμε τα μπισκότα με την ράχη ενός κουταλιού για να δημιουργήσουμε την βάση. Στη συνέχεια τοποθετούμε την πιατέλα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και στα μισά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανιλίνη μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε τον κρέμα τυριού σε ένα μπολ και χτυπάμε πολύ δυνατά με το σύρμα ή με το μίξερ και αφρατεύουμε πολύ καλά. Πολτοποιούμε τις φράουλες αφού τις πλύνουμε και τις καθαρίσουμε από τα κοτσάνια τους να γίνουν πουρέ.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά και όταν μαλακώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ που έχουμε ρίξει από πριν 3 κουταλιές της σούπας καυτό νερό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την ζελατίνη στον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της φράουλας στην κρέμα τυριού και την χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα έτσι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε την κρέμα του cheesecake φράουλας στη βάση από μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.
- Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε στην επιφάνεια μαρμελάδα φράουλα που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μετά από μια ώρα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Cheesecake φράουλας
Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Bella Ciao#23: Το τρίγωνο του θανάτου
Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Η τραγωδία των Τεμπών είναι ξεκάθαρα έγκλημα. Ξεχείλισε το ποτήρι»
Πανελλήνιες 2025: Κινητό τηλέφωνο και διάβασμα – «Φίλος ή εχθρός»;
Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Ποιες είναι και τι δεν επιτρέπεται
Γιαγιάδες: Η παράσταση του Γιώργου Καλογερόπουλου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Vamvakou Revival: Απρίλιος με άρωμα Πασχαλιάς στη Βαμβακού
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Stella Bossi: Από το KitKat στα decks του Oddity
Έκθεση «εκ του λάμπω – Τα Λαμπριάτικα» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας