ΣΥΝΤΑΓΗ
Cheesecake φράουλας από τη Νικόλ Μαρίνου
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα εύκολο και δροσερό cheesecake με μαρμελάδα φράουλα για να απολαύσετε μετά το φαγητό σας.

Cheesecake φράουλας
Monopoli Team
18.04.2020
Υλικά
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 70 γρ. βούτυρο Lurpak (λιωμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
Για την κρέμα:
- 300 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia ή μασκαρπόνε
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ. φράουλες καλά πλυμμένες
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι 22 εκ.σε μια πιατέλα και στρώνουμε τα μπισκότα με την ράχη ενός κουταλιού για να δημιουργήσουμε την βάση. Στη συνέχεια τοποθετούμε την πιατέλα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και στα μισά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανιλίνη μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε τον κρέμα τυριού σε ένα μπολ και χτυπάμε πολύ δυνατά με το σύρμα ή με το μίξερ και αφρατεύουμε πολύ καλά. Πολτοποιούμε τις φράουλες αφού τις πλύνουμε και τις καθαρίσουμε από τα κοτσάνια τους να γίνουν πουρέ.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά και όταν μαλακώσουν τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ που έχουμε ρίξει από πριν 3 κουταλιές της σούπας καυτό νερό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την ζελατίνη στον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της φράουλας στην κρέμα τυριού και την χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα έτσι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε την κρέμα του cheesecake φράουλας στη βάση από μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.
- Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε στην επιφάνεια μαρμελάδα φράουλα που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μετά από μια ώρα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Cheesecake φράουλας
Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση