Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία: Η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη διαθέσιμη online για 48 ώρες
Το έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία», όπως παρουσιάστηκε στη Σκηνή Φρυνίχου τη σεζόν 2016/17, σε μουσική – libretto Σταμάτη Κραουνάκη θα βρίσκεται διαθέσιμο online για 48 ώρες.
![Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2020/04/images_monopoli4_biktor_i_ta_paidia_theatro_texnis_2017_kritiki_3-768x512-1.jpg)
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σας εύχεται «χρόνια πολλά» ανεβάζοντας στην πλατφόρμα «Το Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι», τη μουσική παράσταση «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, που ανέβηκε τη σεζόν 2016- 2017 στη σκηνή της Φρυνίχου σε λιμπρέτο-μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.
Η κινηματογράφηση και το μοντάζ έγιναν από τον σκηνοθέτη Κάρολο Ζωναρά. Η κινηματογραφημένη παράσταση που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν από «Το Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι» για τις επόμενες 48 ώρες πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019, στο πλαίσιο της διεθνούς τηλεοπτικής αγοράς.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2020/04/images_monopoli4_biktor_i_ta_paidia_theatro_texnis_2017_kritiki_5.jpg)
Ο Βικτώρ, είναι ένα «παρά φύσιν έξυπνο», υπερανεπτυγμένο εννιάχρονο αγόρι που καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά δεν έχει προλάβει ακόμα να ζήσει τίποτα. Την ημέρα των γενεθλίων του, αυτό το μέχρι σήμερα παιδί-υπόδειγμα με την προδιαγεγραμμένη «καριέρα μοναχογιού» της αστικής τάξης, αποφασίζει να «τινάξει το σπίτι του στον αέρα».
Αποκαλύπτοντας τη μοιχεία του πατέρα του, ο Βικτώρ θα ξεσκεπάσει με βίαιο τρόπο όλη την υποκρισία και τη σαπίλα της οικογένειας αλλά και της τάξης του. Θα σπείρει την καταστροφή. Αλλά θα καταστραφεί και ο ίδιος. Γιατί θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ήδη «μολυνθεί» από το περιβάλλον του. Και ότι είναι πολύ μικρός και ανίκανος ν΄αλλάξει οτιδήποτε γύρω του. Πόσο αλήθεια λυτρωτικός μπορεί να είναι ο θάνατος για ένα εννιάχρονο παιδί που συνειδητοποιεί ότι δεν έχει νόημα να ζήσει άλλο…;
*Δείτε την παράσταση εδώ
![Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2020/04/images_monopoli4_biktor_i_ta_paidia_theatro_texnis_2017_kritiki_4-768x512-1.jpg)
Λιμπρέτο, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Μουσική Διεύθυνση, πιάνο: Βασίλης Ντρουμπογιάννης
Κιθάρες, Κρουστά: Βάϊος Πράπας
Βικτώρ: Σταμάτης Κραουνάκης
Λιλή: Χάρης Φλέουρας
Εσθήρ: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Αιμιλία/ Ιντά: Φένια Παπαδόδημα
Κάρολος: Χρήστος Γεροντίδης
Θηρεσία: Μαρία Τζάνη
Αντουάν: Γεράσιμος Γεννατάς
Στρατηγός: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Συμμετέχουν: Βασιλίνα Κατερίνη, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κώστας Κουτρούλης