MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τυροπιτάκια από το food blog Eat me

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μια γέμιση διαφορετική! Με κρεμώδες τυράκι από πρόβειο γάλα, αυγουλάκια στη γέμιση, τραγανό φύλλο, πασπαλισμένα με μαύρο σουσάμι!

Τυροπιτάκια
Τυροπιτάκια
Monopoli Team

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ. ξύδι λευκό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ελαιόλαδο (όσο πάρει)
  • νισιστέ ή φύλλο κρούστας
  • 300 γρ.  κατίκι αναμιγμένο με λίγη φέτα πρόβεια
  • 3 αυγά
  • λίγο πιπέρι
  • μαυροσούσαμο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖυμαρικά με σάλτσα bolognese από τη food blogger Marysgramm12.09.2018

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι ελαφρά σε ζυμαράκι.
  • Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια τη ζύμη, αλείφουμε το καθένα με νισιστέ και τα σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξηραίνονται.
  • Πασπαλίζουμε με νισιστέ την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη όσο πιο λεπτό μπορούμε.
  • Κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ανά μία παλάμη και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση, που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ τα αυγά, το κατίκι με τη φέτα, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της λωρίδας.
  • Τυλίγουμε σε τρίγωνα την κάθε λωρίδα φύλλου με την γέμιση και ραντίζουμε ξανά με λάδι.
  • Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  • Ραντίζουμε κάθε τρίγωνο με λίγο νερό με τα χέρια και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
  • Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC-αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε περισσότερες συνταγές του food blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές