MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ με γεύση μπανάνα από τον Σάκη Τολίκα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ με γεύση μπανάνα και μια βελούδινη μους με κουβερτούρα φράουλας. Δείτε όλη τη συνταγή και πειραματιστείτε!

Monopoli Team

Για τη βάση:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Για τη μους:

  • 300 γρ. ροζ κουβερτούρα με γεύση φράουλα
  • 200 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 15 σοκολατένια αυγά
  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά#10: Πορτοκαλόπιτα12.09.2018

    Εκτέλεση:

  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
  • Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  • Σε ένα τσέρκι 15 εκ. βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και στα πλαϊνά, βουτυρώνουμε και βάζουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′.
  • Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας με ένα μαχαίρι, κι αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Αφού πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε και το γιαούρτι. Δεν πρέπει να είναι ζεστό το μείγμα γιατί αλλιώς θα μας κόψει.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
  • Κόβουμε και τα σοκολατένια αυγά σε μεγάλα κομμάτια.
  • Τέλος, για να στήσουμε το γλυκό, κόβουμε το κέικ στη μέση, απλώνουμε τη μισή μους και τα μισά σοκολατένια αυγά. Βάζουμε από πάνω το άλλο μισό κέικ, την υπόλοιπη μους και στολίζουμε με τα αυγά και χρωματιστά αυγά για ομορφιά και χρώμα.
  • Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές