MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά#11: Κουλουράκια με κανέλα και πορτοκάλι

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Εύκολο γλυκό σνακ! Μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε στα κουλουράκια είτε αυτοσχεδιάζοντας είτε χρησιμοποιώντας κουπ-πατ.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών αλλά και στο ζύμωμα και το πλάσιμο.

Υλικά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (1 ½ ποτήρι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ελαιόλαδο)
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • Το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 2 κ.γ κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κιλό αλεύρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά#10: Πορτοκαλόπιτα12.09.2018

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα (προσοχή να μην χυθεί γιατί ο συνδυασμός τους προκαλεί αφρό).
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Παράλληλα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρις ότου η ζύμη μας δεν θα κολλάει στα χέρια. Προσοχή να μην γίνει πολύ σφιχτή.
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια δίνοντας τους το σχήμα που θέλουμε ή ανοίγουμε μια μεγαλύτερη ποσότητα ζύμης και με τα κουπ-πατ δίνουμε σχήμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C,
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τα κουλουράκια τα οποία ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Στείλτε μας και εσείς ιδέες για συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα παιδιά στο [email protected]

Περισσότερα από Δραστηριότητες