ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά#12: σπιτικά κριτσίνια
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
Monopoli Team
23.04.2020
Ετοιμάζουμε μαζί με τα παιδιά, μια αλμυρή σπιτική δημιουργία για τις ώρες που αναζητάμε μία εύγευστη, υγιεινή και τραγανή λιχουδιά, χωρίς τα πρόσθετα και τα συντηρητικά των τυποποιημένων προϊόντων.
Ιδανικά για:- Τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα των παιδιών
- Συνοδευτικά για το κρασάκι των μεγάλων
- Νηστεία
- Vegan
Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στο στύψιμο των πορτοκαλιών, στο τρίψιμο του καρότου, στο ζύγισμα των υλικών, στην παρασκευή του μείγματος και κυρίως στο πλάσιμο για τη δημιουργία των κριτσινιών μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά#8: Νηστίσιμο Banoffee12.09.2018
α. Κριτσίνια με ελιές (μακρόστενα)
- 250 γρ. φαρίνα ολικής αλέσεως
- 120 ml σπορέλαιο
- 120 ml κρασί
- 1 κ.γ.ζάχαρη
- 2 κ.γ.αλάτι
- 100 γρ. ελιές σε ροδέλες, τύπου Καλαμών και Πράσινες γεμιστές με πιπεριά
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. σπόρους Chia
- 3 κ.σ. ηλιόσπορος
β. Κριτσίνια με καρότο (στρογγυλά)
- 250 γρ. φαρίνα
- 120 ml σπορέλαιο
- 120 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1κ.σ. λιναρόσπορος καφέ
- 1κ.σ. λιναρόσπορος χρυσός
- Και για τις δύο παραλλαγές της παρασκευής μας, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της εκδοχής που επιλέγουμε κι ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια, ζυμώνουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια όμορφη ελαστική ζύμη που να μην κολλάει.
- Αρχίζουμε να πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια ή στρογγυλά και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Μερίδες: 35 τεμάχια κάθε εκδοχή
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά (μόλις βγουν από το φούρνο, μέχρι να κρυώσουν, για να τα απολαύσουμε)
Tip Επιτυχίας!
Προς χάριν του χρώματος…
- προτιμούμε ένα ροζέ ή ακόμη καλύτερα λευκό κρασί κι όχι σκούρο
- ο κουρκουμάς και η πάπρικα ενισχύουν το χρώμα.
- Τα κριτσίνια μας μόλις βγουν από το φούρνο είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά, αλλά δεν συνεχίζουμε το ψήσιμο, γιατί καθώς κρυώνουν σφίγγουν και γίνονται τραγανά κι αφράτα.
- Τα διατηρούμε σε αεροστεγώς κλεισμένο γυάλινο δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου για 15 μέρες.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξεκινά το 28ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy