MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #16: Πίτσα σπιτική

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμη πίτσα στο σπίτι; Θέλει και ερώτημα;

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά για τη ζύμη (για 2 πίτσες)
  • 500 γρ. αλεύρι (αλεύρι για ψωμί)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 320 ml χλιαρό νερό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #15: Apple crumble12.09.2018

Υλικά για την πίτσα (για 2 πίτσες)
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 400 γρ. Mozzarella τριμμένη
  • 400 γρ. Gouda τριμμένο
  • 24 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (1 Φλωρίνης και 1 πράσινη)
  • 200 γρ. ελιές σε ροδέλες

Εκτέλεση για τη ζύμη
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ το βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά.  Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το νερό, και το ρίχνουμε στο αλεύρι. ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια (τραπέζι). Αλευρώνουμε και τα χέρια μας και ξεκινάμε να ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και εύπλαστη.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό χώρο έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο για 2 ώρες περίπου.
  • Αφού η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και ξεκινάμε να το ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη λαμαρίνα πιέζοντας σιγά σιγά με τα δάχτυλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι μα καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
  • Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο κομμάτι.

Εκτέλεση για την πίτσα
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας για την πίτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε την ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη που είναι απλωμένη στη λαμαρίνα τη σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Gouda (τα 200 γρ) και απλώνουμε τις μισές φέτες με τη γαλοπούλα και στη συνέχεια τις μισές πιπεριές και τις μισές ελιές. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη Mozzarella (τα 200 γρ).
  • Ψήνουμε την πίτσα  προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
  • Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τη δεύτερη λαμαρίνα

Περισσότερα από Συνταγές