ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #17: Σουηδικά ρολά κανέλας
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

Σουηδικά ρολά κανέλας
A
A
Τα ρολάκια κανέλας είναι παραδοσιακό σουηδικό γλυκό και στη Σουηδία ονομάζονται Kanelbullar. Συνηθίζουν να τα σερβίρουν με τον καφέ και απαραίτητα συνοδεύουν το Χριστουγεννιάτικο πρωινό τους.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών, την Παρασκευή της ζύμης αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για τη ζύμη- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #16: Πίτσα σπιτική12.09.2018
Υλικά για το μείγμα
- 80 γρ. φρέσκο βούτυρο ανάλατο
- 1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το βούτυρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει. Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε και 4-5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καθαρή επιφάνεια (τραπέζι) και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε μια λαδόκολλα δίνοντας ορθογώνιο σχήμα.
- Βουτυρώνουμε την ζύμη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια τη ζύμη.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ρολά και τα βουτυρώνουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και ένα πινέλο. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας