ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #17: Σουηδικά ρολά κανέλας
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
Τα ρολάκια κανέλας είναι παραδοσιακό σουηδικό γλυκό και στη Σουηδία ονομάζονται Kanelbullar. Συνηθίζουν να τα σερβίρουν με τον καφέ και απαραίτητα συνοδεύουν το Χριστουγεννιάτικο πρωινό τους.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών, την Παρασκευή της ζύμης αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά για τη ζύμη- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #16: Πίτσα σπιτική12.09.2018
Υλικά για το μείγμα
- 80 γρ. φρέσκο βούτυρο ανάλατο
- 1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το βούτυρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει. Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε και 4-5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καθαρή επιφάνεια (τραπέζι) και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε μια λαδόκολλα δίνοντας ορθογώνιο σχήμα.
- Βουτυρώνουμε την ζύμη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια τη ζύμη.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ρολά και τα βουτυρώνουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και ένα πινέλο. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό