ΣΥΝΤΑΓΗ
Cheesecake ροδάκινο από το food blog Food24_skg
Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό. Για περισσότερη γλυκύτητα προσθέστε από πάνω κάποιο σιρόπι, περισσότερα ροδάκινα από την κομπόστα ή λίγο παραπάνω άχνη στην κρέμα.

Cheesecake ροδάκινο
Monopoli Team
06.05.2020
A
A
Υλικά για βάση 25 εκ.:
- 250 γρ. μπισκότα digestive (ή τα απλά Παπαδοπούλου)
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα μπισκότα να τα κάνουμε σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Γεμίζουμε και απλώνουμε στην φόρμα πιέζοντας καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Μια κομπόστα ροδάκινο των 850 γρ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #19: Σοκολατάκια…διαφορετικά12.09.2018
Εκτέλεση:
- Κρατάμε 2 κομμάτια ροδάκινο από την κομπόστα για ντεκόρ και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε εντελώς να γίνουν μια σάλτσα.
- Βάζουμε την σάλτσα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-1.30 ώρα να σφίξει λίγο η σάλτσα.
- 700 γρ. Κρέμα τυρί
- 100 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος φυτική παγωμένη (την πράσινη)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το κρέμα τυρί να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την στρώση της σάλτσας προσεκτικά ώστε να μην χαλάσουμε την στρώση.
- Αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Κομμάτια από το ροδάκινο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- Φράουλες
- Καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο
- Δυόσμος
- Το στόλισμα μπορείτε να το κάνετε όπως επιθυμείτε.
Για περισσότερες συνταγές του blog δείτε εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση