MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Ποιοι κήποι, πάρκα και λόφοι είναι και πάλι προσβάσιμοι για τους Αθηναίους;

Με τη σταδιακή άρση των μέτρων που αφορούν την πανδημία του covid-19 αναρίθμητα πάρκα και χώροι πρασίνου στην Αθήνα γίνονται ξανά προσβάσιμοι στο κοινό, για έναν αναζωογονητικό ανοιξιάτικο περίπατο.

Πάρκα Αθήνα
Monopoli Team

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που αφορούν την πανδημία του covid-19, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνουν το σταδιακό άνοιγμα μικρών και μεγάλων χώρων πρασίνου (πάρκα, άλση κ.α.) της Αθήνας στο κοινό, λαμβάνοντας από τη μεριά τους αυστηρά μέτρα όσον αφορά την ασφαλή λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων.

Έτσι μπορούμε, πλέον, να απολαύσουμε έναν περίπατο στα πάρκα και τα άλση της πόλης μας, ως μια σύντομη απόδραση από την ζοφερή καθημερινότητα μας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστατεύοντας την υγεία μας, αλλά και εκείνη των γύρων μας. Ο ερχομός της Άνοιξης και το συνεπακόλουθο «ξύπνημα» της φύσης μας γεμίζουν με μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που έρχονται.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στο άνοιγμα  των Πάρκων και Αλσών που είναι στην αρμοδιότητά της προκειμένου να είναι στη διάθεση των πολιτών για ατομική άθληση και ψυχαγωγία. Μετά τη σχετική απόφαση ανοίγουν μεταξύ άλλων τα πάρκα, του Πεδίου του Άρεως, «Αντώνης Τρίτσης», του Λόφου Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων. Οι συγκεκριμένοι χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψη.

Πεδίο του Άρεως και Λόφος Φινόπουλου πάρκα Αθήνα

Σχεδιασμένο το 1934, το Πεδίο του Άρεως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια άλση στην Αθήνα, με έκταση περίπου 277 στρεμμάτων, μαζί με τον λόφο Φινόπουλου. Το άλσος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πολυάριθμα μνημεία, προτομές 21 ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, δύο ναούς, παιδική χαρά και το ανοιχτό αμφιθέατρο «Αλίκη», στο οποίο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το 2010, με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του, στο Πεδίον του Άρεως προστέθηκαν περισσότερα δένδρα, ανθόφυτα, θάμνοι κ.α., ενώ ενισχύθηκε και ο φωτισμός του χώρου.

Πάρκο Τρίτση πάρκα Αθήνα

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης, έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, αποτελεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο του Λεκανοπεδίου και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των κατοίκων της Αθήνας. Μια όαση απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στη δυτική Αθήνα, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καθώς και έξι τεχνητές λίμνες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με ένα τεχνητό κανάλι.

Αττικό Άλσος

Μια όαση πρασίνου που εκτείνεται από το κέντρο της Αθήνας έως τους δήμους Ψυχικού και Γαλατσίου, το Αττικό Άλσος έχει έκταση περίπου 550 στρεμμάτων. Στους χώρους του μπορεί να συνδυάσει κανείς αναψυχή και άθληση, με γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ, παιδότοπους, υπαίθριο θέατρο, καθώς και πλούσια χλωρίδα (τουλάχιστον 1200 δέντρα και 1300 φυτά) και πανίδα (σχεδόν 95 είδη πουλιών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Ποιοι χώροι άθλησης είναι και πάλι ανοικτοί12.09.2018

Δήμος Αθηναίων

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει τους χώρους ευθύνης του, οι οποίοι θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Χώροι πρασίνου

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου και για τις ώρες που ίσχυαν πάντοτε για κάθε σημείο είναι και πάλι ανοικτά όλα τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου όπως ο Εθνικός Κήπος, η Ακαδημία Πλάτωνος, η πρόσβαση στον Λυκαβηττό κ.α. Ο Δήμος Αθηναίων έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής αλλά και των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των χώρων αυτών.

Εθνικός Κήπος Πάρκα Αθήνα

Ένα από τα ιστορικότερα τοπόσημα στο κέντρο της Αθήνας, ο Εθνικός Κήπος, του οποίου οι διαδικασίες διαμόρφωσης ξεκίνησαν το 1839-1840, έχει έκταση περίπου 285 στρεμμάτων (συμπεριλαμβανομένων και των κήπων του Ζαππείου). Στους χώρους του έχουν φυτευθεί εκατοντάδες είδη δένδρων, θάμνων και άλλων φυτών, ενώ φιλοξενούνται αναρίθμητα οικόσιτα ζώα και πτηνά. Περιλαμβάνει, επίσης, λίμνες, παιδική χαρά, την Παιδική Βιβλιοθήκη, προτομές εμβληματικών Ελλήνων, όπως ο Διονύσιος Σολωμός, ο Ιωάννης Καποδίστριας κ.α., καθώς και αρχαιολογικά ευρήματα (ρωμαϊκό ψηφιδωτό, υδραγωγείο κ.α.).

Ακαδημία Πλάτωνος Πάρκα Αθήνα

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχαιολογικό πάρκο, το οποίο ταυτίζεται, κυρίως, με την περιοχή όπου ο Πλάτωνας ίδρυσε γύρω στο 387 π.χ. την «Ακαδημία», την πιο φημισμένη φιλοσοφική σχολή της αρχαίας Αθήνας. Στους χώρους του μπορείτε να δείτε αρχαιολογικά ευρήματα, όπως το περίστυλο κτίριο του 4ου π.Χ αιώνα κ.α. και να απολαύσετε έναν περίπατο στο άλσος, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει δέντρα, θάμνους, παγκάκια, παιδική χαρά και χώρους άθλησης.

Λυκαβηττός

Το δεύτερο υψηλότερο σημείο του Λεκανοπεδίου, σήμα κατατεθέν της πόλης της Αθήνας, γίνεται ξανά προσβάσιμο για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να να ανέβουν μέχρι την κορυφή του, είτε από τον κεντρικό δρόμο, είτε από τα διαμορφωμένα σκαλοπάτια της οδού Πλουτάρχου, σε έναν αναζωογονητικό περίπατο ανάμεσα στα δέντρα και την πυκνή βλάστηση του λόφου. Από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται μεταξύ άλλων το ασβεστωμένο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα της πόλης που κόβει την ανάσα.

Περισσότερα από Επίκαιρα