ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #20: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
Η Φέτα, το παραδοσιακό ελληνικό τυρί είναι το βασικό συστατικό της τυρόπιτας. Στην Ελλάδα κάθε περιοχή έχει και από μια συνταγή να μας συστήσει.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών, την παρασκευή της ζύμης αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά- 1/2 κιλό φέτα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 30 γρ. σουσάμι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά#13: Κέικ καρότου12.09.2018
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε τρίψει τη φέτα και έχουμε φέρει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το σουσάμι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά
- Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό