MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #20: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Η Φέτα, το παραδοσιακό ελληνικό τυρί είναι το βασικό συστατικό της τυρόπιτας. Στην Ελλάδα κάθε περιοχή έχει και από μια συνταγή να μας συστήσει.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών, την παρασκευή της ζύμης αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 30 γρ. σουσάμι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά#13: Κέικ καρότου12.09.2018

Εκτέλεση
  1. Αφού έχουμε τρίψει τη φέτα και έχουμε φέρει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το σουσάμι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.

Περισσότερα από Συνταγές