ΣΥΝΤΑΓΗ
Κέικ με γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και cranberries από το food blog Eat me
Πεντανόστιμο και εύκολο κέικ να απολαύσετε για πρωινό με τον απογευματινό καφέ, για κέρασμα! Αφράτο και ζουμερό, λόγω του γιαουρτιού, με λευκή σοκολάτα και κράνμπερις σε κάθε μπουκιά!
Monopoli Team
07.05.2020
Υλικά (για μεγάλη στρόγγυλη φόρμα ή 2 μικρές)
- 250 γρ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κούπες cranberries
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Έπειτα το γιαούρτι κ χτυπάμε 1′ να ενωθεί στο μείγμα και μετά τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και αναμιγνύουμε στο μείγμα.
- Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν, μέσα βάζουμε και τα cranberries στο αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, βάζοντας και τις βανίλιες.
- Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃ για περίπου 50′ στον αέρα.
- Διακοσμούμε αφού κρυώσει τρίβοντας με τρίφτη λευκή κουβερτούρα ή λιώνουμε λίγη λευκή κουβερτούρα και περιχύνουμε την επιφάνεια του κέικ!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Καίτη Γκρέυ
Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν υπάρχει εμφανίσιμος ηθοποιός που να μην έχει βιώσει κακοποίηση»
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό