MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #22: Μπισκότα βρώμης

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Τα μπισκότα είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών. Μια εύκολη συνταγή για σπιτικά μπισκότα χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή και το μέτρημα των υλικών αλλά και στο ζύμωμα και πλάσιμο των μπισκότων.

Υλικά
  • 300 γρ. βρώμη σε σκόνη
  • 1 μπανάνα ή 1 μήλο ανάλογα με την προτίμησή σας
  • 80 γρ. μέλι
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 βανίλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCheesecake ροδάκινο από το food blog Food24_skg12.09.2018

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι για να ανακατεύεται ευκολότερα.
  2. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τη μπανάνα ή το μήλο και προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε τη σόδα, τη βανίλια, το baking powder και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά τη βρώμη και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ξεκινάμε και πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα οποία πιέζουμε για να δώσουμε το σχήμα του μπισκότου. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.

Περισσότερα από Συνταγές