Πρόσφατα ανέβηκε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού, από την δημοσιογράφο Heidi Fuller-Love, η οποία βρισκόταν απομονωμένη σε ένα χωριό του Λασιθίου στη Κρήτη, την περίοδο της καραντίνας και του lockdown στην Ελλάδα.
Το άρθρο έχει τίτλο «Καραντίνα στον Παράδεισο: Πως μοιάζει το lockdown στα ελληνικά νησιά».
Η δημοσιογράφος περιγράφει πώς η καραντίνα έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των μόνιμων κατοίκων του χωριού, και πως η απομόνωση θυμίζει την εποχή όπου ακόμα μεταφέρονταν στα χωριά με γαϊδουράκια. Ρωτάει ένα κάτοικο και φίλο της, τον Γιώργο, να της πει πως βιώνει αυτός την καθημερινότητά του στην καραντίνα, μακριά από την παρέα του στο καφενείο, που ξέρει από παιδιά.
«Για τους Έλληνες και ειδικά για τους Κρητικούς, είναι δύσκολο να μένουν απομονωμένοι από τον κόσμο», γράφει. «Είτε μαζεύονται για να γλεντήσουν, πίνοντας ρακί, ή τρώγοντας αρνάκι ψητό ή ακούγοντας τη κρητική λύρα, ή πηγαίνοντας σε γάμο με 1.000 καλεσμένους, είναι στο DNA τους να μένουν ενωμένοι», υποστηρίζει η Fuller-Love. Ειδικά η ανακοίνωση για το Πάσχα, στεναχώρησε πολλούς, αφού κράτησε τις οικογένειες χωριστά, συμπληρώνει η κυρία Μαρία.
«Η ανθεκτικότητα είναι τρόπος ζωής για τους Κρητικούς, αφού πέρασαν αιώνες κατοχής», δηλώνει η Fuller-Love. «Οι γείτονες μου είναι περήφανοι για τον Πρωθυπουργό τους και το γεγονός ότι παρά τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας, η χώρα στάθηκε ως παράδειγμα μίμησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει στο άρθρο.
Υπομονή και…θα περάσει!Ο φίλος της ο Γιώργος λέει να κάνουμε υπομονή και ότι θα περάσει σύντομα όλο αυτό. Λέει πως όταν ήταν αγόρι, έπρεπε να βρει φαγητό στα βουνά για να επιβιώσει και πως οι κοχλιοί τότε δεν ήταν μεζές, αλλά φαγητό που τους προσέφερε πλούσιες και απαραίτητες βιταμίνες. «Συγκριτικά με αυτό, η καραντίνα δεν είναι τίποτα! Έχω καλό φαγητό, δική μου ρακί και καλούς φίλους- τι άλλο να θέλει κανείς;», αναφέρει ο κύριος Γιώργος.