MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #24: Ομελέτα φούρνου

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Το αυγό είναι τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς σε αυτό  βρίσκονται αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών. Αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές γλυκές ή αλμυρές συνταγές. Στην ομελέτα φούρνου το συνδυάζουμε με λαχανικά και τυριά!

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον και το τεμαχισμό των υλικών καθώς και στο χτύπημα των αυγών εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά
  • 6 αυγά
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ γραβιέρα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου από την food blogger Αλεξία Τσορτού12.09.2018

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία των λαχανικών και των τυριών. Ψιλοκόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τη φέτα και την γραβιέρα. Τα κολοκυθάκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί τοποθετούμε το λάδι και όλα τα κομμένα λαχανικά και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 οC για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά (κρόκους και ασπράδια) και τα χτυπάμε απαλά για 1-2 λεπτά με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε για ακόμα 2-3 λεπτά και ρίχνουνε στο μείγμα αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό απαλά.
  4. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα τυριά και το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν όλα μας τα υλικά και τοποθετούμε το ταψί και πάλι στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 160 οC για 15 λεπτά περίπου ώσπου να φουσκώσει και να ψηθεί η ομελέτα.

Περισσότερα από Συνταγές